Căci Tu binecuvântezi pe cel neprihănit, Doamne, și-l înconjori cu bunăvoința Ta cum l-ai înconjura cu un scut.
Psalmii 5:12

Ascultă ediția audio aici.

Pentru o sănătate deplină, nu doar trupul trebuie hrănit, ci și sufletul: cu dragoste, acceptare, prietenie și părtășie. În lipsa lor, anxietatea, depresia, disperarea și temerile rod temelia sănătății. Lumea în care trăim pare „plătită” să ne strecoare în suflet vești rele. După cum alimentația fast-food subminează sănătatea, tot la fel răul ne subminează sănătatea sufletească.

Acum câțiva ani eram la Universitatea „Aristotel” din Tesalonic, Grecia, ca student Erasmus. Studiile îmi aduceau multă satisfacție. După aproximativ o lună, nu găsisem încă o garsonieră de închiriat, orașul părea foarte aglomerat. Biserica Adventistă din Tesalonic, unde am locuit temporar, urma să primească un pastor tânăr. Deci, trebuia să mă mut.

După multă rugăciune, am vizitat un apartament într-o zonă bună, aproape de universitate, ce părea să fie potrivit. M-am mutat și am încercat să mă odihnesc. Era iarnă, afară ningea. Fără știrea mea, studentele din apartament au închis căldura și au plecat la petrecere. M-am trezit dimineața înghețată. La sosirea de la petrecere, au îngăimat ceva și au intrat împleticindu-se. Eram dezamăgită. Oare ce să fac? Sănătatea mea fizică depindea de un loc cald.

M-am rugat fierbinte și am plecat la cursuri. La amiază am observat că soarele zâmbea. În loc să urc muntele către casă, am luat-o agale către mare, unde am zărit Turnul Alb. Cu permisul de student, puteam urca oricând acolo. Sufletul îmi era asaltat de durere, frustrare, dezamăgire. Cum voi discuta problema căldurii în apartament? Eu nu le puteam schimba viața de artist – „noaptea vesel, ziua trist”.

Am urcat în turn, sus de tot, unde mă încadram perfect într-o fereastră construită din cărămidă și am observat că eram apărată din trei părți. În fața mea se întindea Marea Egee, sclipitoare, părând a-mi spune: „Hrănește-te de la Sursă, lasă lumina să alunge întunericul, dragostea, să alunge răutatea și iartă-le!” Primul dar pe care l-am primit de la Dumnezeu a fost pacea Sa. Problema se rezolvase în suflet și s-a rezolvat și în apartament.

Care este turnul în care urci când lumea te asaltează?

autor: Emilia Avrămiea

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO