Binevoiască Domnul Dumnezeul tău să ne arate drumul pe care trebuie să mergem și să ne spună ce avem de făcut!
Ieremia 42:3

Ascultă ediția audio aici.

Cred că ți-ai dori uneori ca Dumnezeu să îți arate clar ceea ce trebuie să faci. Dumnezeu este Cel care cunoaște totul – totul despre tine, despre ceea ce ai tu nevoie și despre cum ar putea fi viitorul tău dacă alegi să continui relația zilnică cu El. Având în vedere acest context cunoscut credincioșilor, poate te întrebi de ce Dumnezeu nu îți răspunde clar și rapid la semnul cerut. De ce este nevoie să alegi singur și să greșești din nou?

Dacă și tu ai această dilemă uneori, să știi că nu ești singur. Pe de o parte, ființa umană este finită și poate de aceea îi este greu să jongleze cu termeni indefiniți sau, mai exact, cu incertitudini. Oarecum, este normal să îți fie greu să accepți incertitudinile sau să iei decizii în ciuda incertitudinilor.

Pe de altă parte, anumitor persoane le este greu să decidă și consideră că, odată luată decizia, verdictul este dat și nu mai este cale de întoarcere. Există multiple cauze și cred că fiecare trebuie să reflecteze, să se analizeze și să își găsească propriile răspunsuri. Totodată, există multiple și variate contexte decizionale care îngreunează procesul; iar confuzia, frustrarea, neputința sau deznădejdea reprezintă consecințe frecvente.

Te provoc pentru câteva minute să îți exersezi flexibilitatea mintală și să iei în considerare două ipostaze: 1. Dumnezeu nu ar trebui să îți spună, în modul pe care îl dorești, ce decizie să iei; 2. Nu trebuie să purtăm presiunea deciziilor doar pe umerii noștri. Gândește-te că Dumnezeu este cu tine și vrea să colaboreze mereu cu tine. Ține prea mult la tine ca să nu îți arate prin diferite modalități ceea ce ar fi bine pentru viața ta. Fii doar deschis și lasă-ți mintea și corpul să se elibereze de povara unei vieți îngândurate și supraanalitice. Este timpul să te deschizi și să vezi ce frumos vei lua decizii împreună cu El. Dumnezeu și cu tine.

Doamne, dă-mi înțelepciunea și deschiderea sufletească ca astăzi să luăm deciziile împreună. Mi-e greu singur, dar cu Tine o să fie bine.

Începe-ți ziua cu liniște sufletească. Dumnezeu este cu tine!

autor: Iulia Toma

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO