Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine.
2 Corinteni 12:9

Ascultă ediția audio aici.

Ben Carson, renumitul medic neurochirurg din Statele Unite, nu a avut dintotdeauna o viață plină de reușite. Părinții lui au divorțat când el avea opt ani. Ajuns în clasa a cincea, era ultimul din clasă, nu înțelegea nimic din ce predau profesorii, iar colegii își băteau joc de el.

Câteva evenimente aveau să-i schimbe complet viața. Primul, o vizită medicală obligatorie la oftalmologie. Așa a descoperit că avea nevoie de ochelari. Al doilea element este legat de reducerea timpului petrecut la televizor, chiar și cu programe educative și folosirea timpului citind cel puțin două cărți pe săptămână. La 14 ani, ajunsese primul din clasă, dar avea o problemă: lipsa autocontrolului. După ce a ajuns să pună în pericol viața celui mai bun prieten, s-a oprit și s-a rugat: „Doamne, dacă Tu nu mă ajuți, pe altcineva nu mai am.”

„Cauza reformei cheamă bărbați și femei ale căror conduite sunt o ilustrare a stăpânirii de sine. Modul în care trăim principiile întipărite în minte este ceea ce le dă greutate. Lumea are nevoie de o demonstrație practică a ceea ce poate face harul lui Dumnezeu pentru a le reda oamenilor noblețea pierdută… Nu este nimic de care lumea să aibă mai mare nevoie ca o cunoaștere a puterii mântuitoare a Evangheliei, descoperite în vieți trăite asemenea lui Hristos” (Divina vindecare, p. 132).

Te invit astăzi să te oprești. Ai nevoie de un control de rutină al sufletului și al trupului. Este timpul să trăiești toate principiile lui Dumnezeu. Nu te descuraja, începe cu un pas, harul Lui este de ajuns chiar și atunci când te împiedici sau cazi.

„Dumnezeu ne cheamă să facem alegerea de a ne așeza de partea cea corectă, de a ne uni cu uneltele cerești, de a adopta principiile care vor reface în noi chipul divin. În Cuvântul Său scris și în marea carte a naturii, El a descoperit principiile vieții. Este lucrarea noastră aceea de a obține o cunoaștere a acestor principii și, prin ascultare, să cooperăm cu El pentru refacerea sănătății, atât a corpului, cât și a sufletului” (Divina vindecare, p. 114).

autor: Adina Comorașu

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO