ATUNCI CÂND SAREA ÎȘI PIERDE GUSTUL


Voi sunteți sarea pământului. Atunci când sarea își pierde gustul, prin ce își va căpăta iarăși puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic decât să fie lepădată afară și călcată în picioare de oameni.
Matei 5:13

Ascultă ediția audio aici.

Isus Hristos face o comparație între caracterul creștinului și sare, ca aliment esențial al vieții fizice, introducând astfel o paralelă la importanța calității vieții spirituale.

Necesarul de sare pentru un adult este de 5,6 g pe zi. Când consumăm sare în exces, organismul se luptă s-o elimine prin mecanismele de care dispune. Dacă continuăm să consumăm sare mai multă decât cea necesară, ne vom îmbolnăvi. Personal, am avut un episod de fibrilație atrială care m-a obligat, pe lângă tratament, să renunț pentru o perioadă la consumul de sare. Hrana nu mai avea niciun gust, apetitul a scăzut și am pierdut 10 kilograme în greutate.

,,Apetitul nu este criteriul după care să alegem alimentele. Prin obiceiuri greșite de alimentație, apetitul a devenit stricat. El cere adesea hrană care vatămă sănătatea și provoacă slăbiciune, în loc să aducă tărie. Boala și suferința care se întâlnesc la orice pas sunt cauzate de greșelile făcute în alimentație” (Divina vindecare, p. 250).

Cu ce putem înlocui sarea? Ceapa, usturoiul, turmericul, rozmarinul, busuiocul, mărarul și, pentru cei care preferă, piperul și boiaua de ardei iute.

Trăim într-o lume în care valorile creștine contează tot mai puțin. În alte vremuri, valorile creștine au stat la baza constituțiilor multor țări, astăzi nu mai contează prea mult, creștinismul lumii democratice este atras mai degrabă de mirajul consumerismului.

Comportamentul pe care trebuie să-l aibă un urmaș al lui Hristos trebuie să fie total diferit de cel al lumii. Creștinul autentic este imediat observat acolo unde apare, contrastul cu lumea seculară izbește imediat privirea, influența pe care acesta o are asupra societății este totdeauna pozitivă. După cum sarea împiedică stricarea alimentelor și dă gust mâncării, creștinul autentic împiedică stricăciunea din lume și oferă gust societății în mijlocul căreia trăiește.

Voi sunteți sarea pământului!

 

autor: Margareta Graur

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO