Dragostea… nu se poartă necuviincios…
1 Corinteni 13:5

Ascultă ediția audio aici.

  

Au trecut anii, dar nu și influența impresionantă lăsată de o anumită carte. În Tulburătoarele descoperiri ale harului, autorul a reușit să ilustreze magistral adevărurile relației verticale cu Dumnezeu prin desfășurarea de tablouri umane. Într-unul dintre ele, Philip Yancey se apropie sensibil de relațiile din familie. Soțul, realizat profesional, cu un salariu de director la o școală, se decide să renunțe la funcție. Nu există nicio justificare pentru o astfel de decizie, în calculul sumar făcut de colegi.

Fără argumente, într-o notă demnă și cu un caracter vertical, directorul își ia lucrurile și se duce acasă. Ce n-au înțeles profesorii aveau să priceapă studenții. Într-una dintre zilele care au urmat, un grup de studenți se juca pe un teren din parcul orașului. La limita lui, la parterul blocului, o fereastră deschisă a captat brusc atenția unuia dintre studenți. Silueta îi părea cunoscută. Era directorul demisionar. Îmbrăcat cu un șorț alb, cu zâmbetul pe față, purta în mâinile sale un platou cu mâncare.

Soția lui zăcea întinsă într-un pat, paralizată complet. Își mișca firav doar capul și gura. Soțul s-a așezat lângă ea și, cu multă delicatețe, prețuire și respect tandru, a hrănit-o. Din când în când o mângâia și îi vorbea cu căldura inimii. De ani de zile, aceasta era ocupația lui. A decis să-și dedice viața relației sale de dragoste. Și nu a făcut-o sub presiunea rațiunii sau a emoției de moment, ci sub puterea respectului. Respectul față de Dumnezeu l-a condus pe traseul unei iubiri nealterate.

Dintre toate ingredientele unei relații de familie, purtarea cuviincioasă reprezintă termometrul iubirii. Capacitatea de a fi amabil, de a le dărui partenerului și copiilor de lângă tine nu doar timpul sau logica faptelor, ci prezența ta, persoana ta, reprezintă vârful unei relații creștine. Ducem cu noi nu doar cuvinte, ci și respectul „fără cuvinte”. Această atitudine deschide binecuvântarea divină și pregătește individul să parcurgă provocările vieții, fără sincope, într-o familie împlinită.

Încearcă azi să vorbești mai puțin, dar să dăruiești mai mult din tine pentru cei din familia ta. Activează-ți dragostea printr-o purtare cuviincioasă.

autor: Doru Parascineț

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO