Eu aș vrea ca toți oamenii să fie ca mine, dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul într-un fel, altul într-altul.
1 Corinteni 7:7

Ascultă ediția audio aici.

Copii mișunând. Copii agitați. Părinți cu lacrimi în ochi. Aviziere încărcate. Bănci nou-nouțe. Blițuri de aparate de fotografiat. Prieteni noi. Prieteni vechi. Este prima zi de școală, iar copiii au ajuns! În săptămânile care vor urma, fiecare colectiv de elevi își va contura propriul specific și propria personalitate, în timp ce noii elevi își formează familia de la școală. Ca învățătoare, am trecut prin experiența primei zile de școală de aproape 30 de ori.

Una dintre cele mai dragi amintiri este cea a unei fetițe ce țopăia, în timp ce buclele îi jucau în toate direcțiile. Zâmbetul ei a durat aproape toată ziua. Un alt copilaș și-a exprimat entuziasmul de a veni la școală aproape zilnic, timp de două luni. Din nefericire, nu toți copiii au parte de o tranziție așa de ușoară, însă cred că Dumnezeu l-a pus cu iubire în clasa mea pe fiecare copil, care este unic și prețios.

Voi, părinții, sunteți cel mai important profesor pământean din viața copilului. Până acum, ați anticipat cu nerăbdare fiecare etapă din viața lui. În această zi, prima lui zi de școală, vor apărea emoții contradictorii. A sosit timpul să le dați drumul, întrucât ei încep o nouă călătorie a cunoașterii. Alții vor fi de acum parte a procesului de educare și de îndrumare a lor spre Mântuitorul.

Apelați la Hristos să vă îndrume spre o școală cu profesori care Îl caută pe El! Rugați-vă pentru profesorii copilului și pentru toate persoanele din școală care vor avea o legătură cu inima lui! Rugați-vă pentru el și pentru interacțiunile pe care le va avea cu colegii! Rugați-vă pentru propria persoană, pentru a înțelege că aveți nevoie în continuare de înțelepciunea și puterea lui Dumnezeu!

În timp ce îl susțineți și colaborați cu copilul, cu școala copilului și cu profesorii lui, veți primi binecuvântările lui Dumnezeu în fiecare zi a procesului de învățare. Veți avea în continuare de jucat un rol major în procesul de învățare și îndrumare a copilului spre Hristos. Aveți încredere în credincioșia lui Dumnezeu de a vă ajuta copilul să crească și să devină persoana pe care El Și-a dorit-o.

Doamne, inima mea este plină de recunoștință pentru binecuvântarea pe care o reprezintă copilului meu și pentru talentele și darurile unice pe care Tu i le-ai oferit! Te rog, umple-i inima cu bucuria învățării și cu o dragoste din ce în ce mai profundă pentru Tine!

autor: Verna Reinbold

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO