Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veșnică, de aceea îți păstrez bunătatea Mea.”
Ieremia 31:3

Ascultă ediția audio aici.

Am fost creați după chipul și asemănarea Sa (Geneza 1:26,27). Dumnezeu Își exprimă dragostea față de noi prin cuvinte (te iubesc), apoi cuvintele ajung fapte (sacrificându-Se la Golgota) – Ioan 3:16.

Casa dragostei este familia. Iubirea este o plantă de origine divină, care trebuie îngrijită și cultivată (Familia împlinită, p. 62).

În trecerea timpului, în viața de familie se instalează monotonia. Exprimarea iubirii ajunge să fie o sărbătoare rară. Încet, dar sigur, se instalează un anormal acceptat, limitându-se totul la conviețuire, care aduce în multe familii înstrăinarea. Această stare de lucruri va produce efecte nu doar între parteneri, ci și în educarea și formarea copiilor. Manifestarea afecțiunii este esențială pentru o relație de familie puternică.

Ellen White, în Căminul adventist, p.198 scrie: „Cultivați tandrețea, afecțiunea și iubirea, care își găsesc exprimarea în mici acte de curtoazie, în cuvinte, în atenții pline de amabilitate. Cea mai bună cale de a-i educa pe copii să-și respecte tatăl și mama este de a le da ocazia de a-l vedea pe tata oferind atenții amabile mamei, iar pe mama respectându-l pe tata.”

Iubirea adevărată caută fericirea celuilalt. Ea se va manifesta sau se va exprima nu sporadic, sau ocazional, condusă de un impuls de moment sau urmărind un plan egoist.

Iubirea nu poate exista mult timp fără a fi exprimată. Nu lăsați ca inima aceluia de care sunteți legați să flămânzească după bunătate și simpatie. Fiecare să ofere dragoste, nu să o pretindă. Cultivați tot ceea ce aveți mai nobil și fiți gata să recunoașteți calitățile celuilalt. A fi conștient de aprecierea celuilalt constituie un stimul și o satisfacție deosebită, împreuna-simțire și respectul încurajează străduința către excelență și însăși iubirea crește când este stimulată spre țeluri nobile (Familia împlinită, p. 64).

Fericirea în cămin nu este rezultatul întâmplării. Cultivați dragostea, nu neglijați micile atenții; nimic nu vine de la sine! Faceți-vă fericiți unul pe altul!

autor: Eugen Profir

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO