În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogățiile harului Său.
Efeseni 1:7

Ascultă ediția audio aici.

De foarte multe ori, în primele zile când învățam să fiu părinte, am înțeles lucrurile extrem de greșit. Și încă mi se întâmplă asta. Părinții nu sunt perfecți. De fapt, chiar sunt supuși greșelii. Cu cât realizezi mai devreme acest lucru, cu atât lucrurile vor fi mai ușoare pentru tine și copiii tăi.

Una dintre cele mai importante lecții pe care le-am învățat ca mamă a fost să fiu în stare să spun aceste trei cuvinte magice: „Îmi pare rău!” Sunt niște cuvinte importante de auzit pentru copiii noștri. Ca prim reprezentant al lui Dumnezeu pe acest pământ, tu ești modelul Lui, primul profesor care le va arăta celor mici cum e caracterul lui Dumnezeu. Și, așa cum și noi suntem iertați, trebuie să iertăm în mod gratuit.

Faptul de a spune: „Îmi pare rău!” nu-ți lezează statutul de părinte; de fapt, te face să fii un părinte mai bun. Le arată copiilor tăi faptul că Dumnezeu ne iartă de bunăvoie atunci când venim la El cu greșelile noastre. Reprezintă o modalitate puternică de a-i învăța pe copii despre dragostea lui Dumnezeu.

Unii părinți cred că spunând: „Îmi pare rău!” își subminează autoritatea. Nu este așa. Dimpotrivă, și-o consolidează. Spune: „Îmi pare rău!” în mod frecvent, fără teamă! Oferi un exemplu ce va dăinui mult în amintirea copiilor tăi și le va influența viața pentru totdeauna.

În aceeași manieră, atunci când ei greșesc cu ceva, învață-i să spună: „Îmi pare rău!” Și arată-le practic că sunt iertați. Au spart ceva în timp ce se jucau? Ține minte, este doar un obiect. Iertându-i, le arătăm că și Dumnezeu îi iartă. Necunoscând această trăsătură a caracterului lui Dumnezeu, ei nu vor dori să aibă o relație cu Dumnezeu. În schimb, se vor teme de El.

Un vechi proverb chinezesc spune: „Cel care nu poate ierta dă foc podului pe care el însuși va trece.” În loc să arzi poduri, construiește-le. Iertarea poate construi un pod care îți va duce copilul la tronul lui Dumnezeu.

Doamne, ne-ai iertat de bunăvoie, în schimbul unui preț foarte mare! Te rog, ajută-ne să iertăm și, făcând astfel, să ne conducem micuții la Tine!

autor: Kimberley Tagert-Paul

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO