Fă să strălucească fața Ta peste robul Tău și învață-mă orânduirile Tale!
Psalmii 119:135

Ascultă ediția audio aici.

Clopoțelul a sunat de intrare, iar eu, înarmată cu „arsenalul” de profesor, m-am îndreptat spre sala de clasă.

După câteva momente de socializare, a urmat devoționalul zilnic. Am început prin a le spune o povestire cu un băiețel care a ieșit la plimbare cu bunica lui. Ajungând în dreptul unei catedrale, au pășit înăuntru, iar băiețelul a rămas uimit de ce a văzut.

A doua zi, la școală, a început să le povestească entuziast colegilor despre plimbarea din ziua precedentă și, mai ales, despre interiorul catedralei. Prinzând câteva frânturi din discuție, învățătoarea l-a întrebat:

– Spune-mi, te rog, ce te-a impresionat cel mai mult la catedrală?

Băiețelul s-a oprit o clipă, apoi a răspuns fără nicio ezitare:

– Sfinții inundați în lumină!

Revenind la elevii mei din clasă, am încercat să-i introduc în atmosfera plină de splendoare a unei catedrale: cupola maiestuoasă, armoniile orgii care pătrund în sufletele credincioșilor… Și totuși, copilul a fost cucerit de sfinții inundați în lumină. De ce oare?

Conducând cu grijă discuția, i-am provocat pe elevi să identifice sursa acelei lumini. Așa am descoperit că sfinții pictați pe vitralii erau inundați de lumina soarelui, care pătrundea prin fiecare fibră a trupului lor.

La final, unul dintre elevi s-a rugat astfel: „Doamne, ajută-ne să fim și noi sfinți inundați în lumina Ta!”

Ce gând înălțător! Dumnezeu dorește să ne inunde cu lumina prezenței Sale atât pe noi, profesorii, cât și pe elevii noștri. El vrea să reflectăm strălucirea caracterului Său, iar oamenii, privind la noi, să vadă faptele noastre bune și să-L slăvească pe Tatăl nostru care este în ceruri.

Astăzi, când te pleci în rugăciune, gândește-te la școlile adventiste și la toți profesorii implicați în lucrarea de educație. Roagă-te ca aceștia să reflecte lumina feței Sale, devenind călăuze sigure pe drumul spre Împărăție!

autor: Rica Vasilache

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO