Orice gând să-l facem rob ascultării de Hristos.
2 Corinteni 10:5

Ascultă ediția audio aici.

De ce trebuie să mă schimb?” insistă ea. „Am crezut întotdeauna că familia înseamnă să mă iubești așa cum sunt.” El răspunde: „Dacă este nevoie de un efort atât de mare, poate că nu suntem potriviți unul pentru altul.”

Ambii au probleme pentru că sunt păcăliți de minciunile (înțelegerile greșite) despre căsătorie care circulă printre noi.

Multe cupluri încep viața de familie crezând minciuni. Nu este luată niciodată o decizie conștientă pentru a crede astfel de înțelegeri greșite, aceste neadevăruri, dar acestea pot cauza dureri sau pot fi fatale pentru relație. Astăzi aș vrea să ne gândim la astfel de neadevăruri, să le demascăm și să le lepădăm.

Ea a crezut sincer că în familie nu trebuie să te schimbi. Trebuie să fii tu însăți, cu bune și cu rele. A fi iubit înseamnă să fii acceptat așa cum ești și în felul acesta nu trebuie să te schimbi niciodată. Este adevărat că trebuie să fim acceptați necondiționat, dar fiecare dintre noi trebuie să ne maturizăm, să creștem în domeniile în care suntem deficitari. În acest fel devenim un soț mai bun sau o soție mai bună. Și, mai mult, acesta este procesul prin care ne asemănăm mai mult cu Hristos.

El a crezut că, atunci când o relație de familie necesită efort, cei doi nu sunt potriviți unul pentru celălalt. Adevărul este că, deși pentru unii pare că este mai ușor, că sunt făcuți unul pentru altul, toți vor recunoaște un adevăr general valabil – toate relațiile apropiate necesită efort susținut, iar dificultățile și provocările întâmpinate nu sunt un semnal că nu suntem potriviți unul pentru altul, ci mai degrabă că amândoi suntem oameni supuși greșelilor.

Vă îndemn să stați de vorbă împreună despre minciunile (adevărurile) cu privire la relația de familie pe care le-ați preluat fără să vă dați seama. Dacă aveți nevoie de ajutor, căutați un sfătuitor înțelept și cu experiență. Uneori, o a treia parte, mai obiectivă, poate ajuta la descoperirea neadevărurilor cu privire la viața de familie și la identificarea adevărului.

Avem nevoie să identificăm neadevărurile din mintea noastră pentru a avea relații apropiate. Luați-vă timp să discutați și să vă reasigurați unul pe altul de dragostea voastră! Sau credeți că este valabil numai pentru cei necăsătoriți… Vă spun eu că este o minciună!

Ajută-mă, Doamne, să descopăr înțelegerile greșite din mintea mea și să le înlocuiesc cu adevărurile Tale!

autor: Marius Andrei

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO