GÂNDEȘTE-TE LA ACESTE LUCRURI


Încolo, frații mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească.
Filipeni 4:8

Ascultă ediția audio aici.

Ca părinți, noi avem ocazia de a ne instrui copiii chiar de la naștere. Avem șansa de a stabili la ce să fie expuse mințile lor în proces de dezvoltare. Suntem responsabili pentru ceea ce ei vor auzi, gusta, vedea și simți.

Nu cu mult timp în urmă, o prietenă i-a cumpărat fetiței noastre niște cărți și carduri grozave despre animale, de la un târg de obiecte folosite. Ele făceau parte dintr-un set care cuprindea și DVD-uri. În timp ce ni le arăta, a realizat brusc că ce cumpărase era de fapt altceva decât ce se așteptase. Cărțile erau pline de poze cu animale prădătoare, în habitatul lor natural. Prietena mea era îngrozită și și-a cerut scuze în repetate rânduri.

Această situație ne-a dat ocazia să vorbim despre cât de important este să ne dăm silința să protejăm inima și mintea copiilor noștri. În loc să ne concentrăm pe realitățile lumii „naturale”, ar trebui să ne învățăm copiii că moartea și cruzimea nu sunt ceva natural. Dumnezeu nu a intenționat niciodată ca animalele să se vâneze și să se ucidă unele pe altele. Nu a dorit nici moartea copiilor Săi.

Apostolul Pavel a scris următoarele cuvinte pentru a ne ajuta să ne ținem ochii ațintiți spre cer: „Tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească.”

Într-o bună zi, când acest pământ bătrân va fi făcut nou, nu va mai fi suferință, nu va mai fi moarte, nu va mai fi tristețe. Într-o bună zi, în cer va fi pace perfectă, armonie perfectă, dragoste perfectă. Acestea sunt lucrurile la care ar trebui să mediteze mintea noastră și a copiilor noștri.

Doamne, ajută-ne să instruim mintea copiilor noștri să mediteze la ceea ce este adevărat, curat și vrednic de iubit. Și ajută-ne să fim conștiincioși în selectarea lucrurilor pe care le-am pregătit pentru ei!

autor: Christine Gillan Byrne

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO