ÎNCURAJAȚI-VĂ UNII PE ALȚII!


De aceea, încurajați-vă unii pe alții și întăriți-vă unii pe alții!
1 Tesaloniceni 5:11

Ascultă ediția audio aici.

A încuraja – una dintre marile binecuvântări dintr-o relație. Înseamnă să-l sprijini pe celălalt să continue și să meargă până la capăt în atingerea unei ținte. Înseamnă să-l ajuți pe celălalt să arate dragoste și să facă lucrurile potrivite. Este ca atunci când suni pentru că știi că celălalt are o zi grea și-i spui: „Te iubesc și mă rog pentru tine.” Încurajezi atunci când spui: „Știu că poți! Am încredere în tine!”

Încurajarea ne ajută să nu obosim în a face lucruri bune. Ne ajută să mergem mai departe chiar și atunci când e greu și întâmpinăm obstacole. Încurajarea ne determină să continuăm să facem ceea ce știm că este bine să facem. Ea înseamnă să inspiri curaj și hotărâre în a găsi soluțiile potrivite.

A încuraja înseamnă să te declari susținătorul partenerului de viață. Cu sinceritate și cu aprecieri juste, îi poți spune celuilalt cât de mult crezi în el. Neasumându-ți sarcina celuilalt, îi arăți că ai încredere că o poate duce la bun sfârșit. Vorbind cu încredere despre capacitățile celuilalt, îi arăți că știi că o poate face.

Încurajarea nu are de a face doar cu vremurile grele. Nu este ceva ce oferi doar ca ultim imbold. Încurajarea este o atitudine continuă față de celălalt. Spui cuvinte de speranță cu privire la relația voastră, precum: „Sunt atât de bucuros/bucuroasă că ești a mea/al meu… Sunt atât de fericit(ă) că am reușit să rezolvăm diferențele dintre noi. Acest lucru îmi dă putere pentru mai departe.” Înseamnă să exprimi cuvinte de apreciere față de celălalt: „Sunt atât de recunoscător/recunoscătoare pentru entuziasmul tău… înțelepciunea ta… hărnicia ta… etc.”

Încurajarea este cu adevărat una dintre cele mai mari binecuvântări ale vieții de cuplu.

În ce domenii crezi că are nevoie cel/cea de lângă tine să fie încurajat/ă? Ce cuvinte de încurajare poți să oferi azi?

Doamne, ajută-ne să vedem nevoia partenerului nostru de viață și să-l încurajăm fără rezerve!

autor: Marius Andrei

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO