ÎNVAȚĂ-I DESPRE DRAGOSTEA SA!


Isus a chemat la Sine pe copilași și a zis: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți, căci Împărăția lui Dumnezeu este a unora ca ei.”
Luca 18:16

Ascultă ediția audio aici.

Mereu am crezut că Isus Se referă la încrederea și inocența copiilor în acest verset. Și, deși sunt convinsă că la aceasta Se referă, cred că, dacă privim la acest verset dintr-o perspectivă parentală, vom vedea ceva mai mult. El ne spune: „Conduceți-i la Mine și nu-i opriți.”

Misiunea noastră ca părinți este aceea de a-i ajuta pe copiii noștri să se îndrăgostească de Isus. Și, dacă ai impresia că neglijez rolul important pe care îl au închinarea zilnică, Școala de Sabat și biserica, versetele memorate, îngrijirea corpului și antrenarea minții noastre pentru a ne gândi la lucruri onorabile, te înșeli. Sunt extrem de conștientă că acest stil de viață este benefic pentru creșterea copiilor noștri. Totuși am avut prea multe exemple de prieteni care au crescut făcând lucrurile „corecte”, au respectat toate „regulile”, dar care, în cele din urmă, L-au părăsit complet pe Dumnezeu.

În excelenta lui carte It’s All About Him (Doar El), Lee Venden spune că, dacă o persoană se îndrăgostește de Isus, toate lucrurile „se vor rezolva de la sine”. Dacă un copil este crescut să-L iubească pe Isus, va dori să facă tot ce Îi este plăcut Lui, pentru că Îl iubește atât de mult.

În Matei 7:21-23, Isus spune că unii vor pierde veșnicia. El le adresează următoarele cuvinte: „Depărtați-vă de Mine, nu v-am cunoscut niciodată!” Deci, după cum remarci, El nu spune: „Depărtează-te pentru că nu ai memorat toate versetele sau pentru că ai făcut alegeri proaste cu privire la mâncare sau pentru că ai lipsit de la biserică prea des.” El spune: „Tu nu Mă cunoști.” Aceasta este misiunea noastră ca părinți: trebuie să îi învățăm pe copiii noștri să-L cunoască pe Isus. Faptul de a-i obliga să urmeze toate regulile fără să își dezvolte relația cu El va rezulta în cele din urmă în revoltă față de noi, părinții, și față de Dumnezeu. Eu cred că cea mai importantă misiune pe care o avem pentru copilăria odraslelor noastre este să fim siguri că ei sunt profund și complet îndrăgostiți de Isus.

Nu te descuraja! Dumnezeu este de partea ta. Oricât de mult ne-am iubi copiii, Dumnezeu îi iubește cu mult mai mult. Este un privilegiu extraordinar pe care ni-L oferă, acela de a le face cunoștință cu El.

Dragă Tată, ajută-ne să trăim în așa fel încât copiii noștri să vadă dragostea noastră pentru Tine și să caute să Te cunoască, la rândul lor!

autor: Mary Nell Rosenboom

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO