Căci Domnul Dumnezeul tău te-a binecuvântat în tot lucrul mâinilor tale și ți-a cunoscut călătoria în această mare pustie.
Deuteronomul 2:7

Ascultă ediția audio aici.

Prima instituție de educație a avut loc în Eden, familia fiind mediul relațional cel mai bun pentru o dezvoltare armonioasă. Familia încă este cel mai favorabil mediu pentru dezvoltarea caracterului. A urmat educația dată poporului în cei 40 de ani în pustie. Apoi, școlile profeților au fost un instrument eficient și un bun model pentru școlile noastre de astăzi.

Ellen White, în cartea Lucrarea misionară medicală, vorbește despre școlile medicale, despre predarea principiilor de sănătate, despre avantajele școlilor mici, despre necesitatea înființării mai multor școli și despre nevoia de a merge înainte. „Dumnezeu a pregătit pe poporul Său pentru a lumina lumea. (…) În toate părțile trebuie înființate sanatorii, școli, case de editură, cu tot ceea ce le este necesar pentru împlinirea lucrării Sale.”

Având în vedere mesajul lui Dumnezeu transmis prin profetul său, în anul 1991, la Brăila, au fost puse bazele Școlii Postliceale Sanitare „Doctor Luca”. Acest lucru a fost posibil datorită unui doctor vizionar, Ene Paulini, unei echipe cu spirit misionar și contribuției Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Un aport deosebit la dezvoltarea școlii l-au avut beneficiarii direcți (elevii și părinții). Toate acestea au fost posibile cu sprijinul persoanelor și asociațiilor care au investit bani, timp și cunoștințe pentru dezvoltarea acestui vis frumos. Până în prezent, Școala Postliceală Sanitară „Doctor Luca” a avut un număr de 1.300 de absolvenți, ale căror calitate a pregătirii și dedicare îi face să fie foarte apreciați atât în țară, cât și în străinătate. Obiectivul principal a fost acela de a introduce credința în Dumnezeu și în Biblie la baza dezvoltării intelectuale a elevilor. Credem că Școala Postliceală Sanitară „Doctor Luca” din Brăila, în cei 31 de ani de funcționare, și-a atins acest obiectiv principal. Ne dorim ca în continuare Dumnezeu să fie cu noi, să ne binecuvânteze și să nu ducem lipsă de nimic.

Vă îndemn ca astăzi, în rugăciunea personală, să mijlociți pentru bunul mers al școlilor adventiste.

autor: Corina Diaconu

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO