Doamne, auzi-mi glasul dimineața! Dimineața eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine și aștept.
Psalmii 5:3

Ascultă ediția audio aici.

Cu toții cunoaștem diferențele dintre pinguini și păsările-colibri. Sunt două specii de păsări, dar trăsăturile comune se termină aici, deoarece pinguinii nu pot zbura, în timp ce păsările-colibri pot. Colibri sunt printre cele mai mici păsări, însă pot bate din aripi foarte rapid – de până la 80 de ori pe secundă –, astfel că pare mai degrabă că planează decât că zboară.

Planatul este costisitor – mult mai costisitor din punct de vedere metabolic decât orice alt tip de zbor –, dar, după cum o dovedește și pasărea-colibri, nectarul dintr-o floare este o răsplată mult mai mare decât consumul de energie pentru a ajunge la nectar.

Pinguinii sunt foarte drăguți. Ei sunt înotători excelenți. Au fost protagoniști într-un număr de filme, onorează copertele a numeroase cărți și calendare, dar acest lucru nu poate schimba faptul că pinguinii nu se pot ridica de la sol.

Te simți vreodată ca un pinguin atunci când vine vorba de a înțelege nevoile copiilor tăi? Bați din aripi cât de tare și de repede poți, dar prea adesea simți că nu te vei ridica niciodată de la sol?

Ca părinți, noi putem învăța de la pasărea-colibri. Timpul pe care îl petrecem cu copiii noștri ar trebui să fie direct proporțional cu nevoile lor. Sunt momente în care va fi nevoie să „planăm” – să ne menținem eforturile perioade mai lungi de timp pentru a împlini acele nevoi. Este costisitor. Este nevoie de rezervă energetică și, cel mai important, de mai mult timp de rugăciune. Aceasta înseamnă ori să ne trezim mai devreme, ori să stăm până mai târziu și poate fi copleșitor atunci când ne uităm la programul și așa aglomerat.

În schimb, avem nevoie să începem să privim la timpul nostru de rugăciune ca la stația noastră de alimentare. Aici este locul unde Dumnezeu ne poate oferi un alt puseu de energie, astfel încât nu doar să ne ridicăm de la sol, ci să și planăm perioade importante de timp atunci când e nevoie. Când facem din El prioritatea noastră, vom descoperi că Dumnezeu este sursa lucrurilor de calitate.

Tată, Îți mulțumim pentru credincioșia pe care ne-o arăți! Ajută-ne să nu uităm niciodată că puterea cu care ne putem lua zborul vine din acele momente de liniște pe care le petrecem cu Tine!

autor: Tawny Sportsman

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO