Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.
Ieremia 29:11

Ascultă ediția audio aici.

Se întâmpla acum câțiva ani. Eram în clasa a XII-a, un an al deciziilor. Îmi doream să merg la facultate, dar gândul că nu-mi permiteam mi-a alungat speranța de a continua din punct de vedere profesional. Mă aflam la începutul vieții mele de credință, iar acest verset a fost prima încurajare care mi-a oferit încredere în viitorul meu, în anul 2014. Acel an a fost pentru mine începutul schimbării, al alegerilor, dar și al încercărilor.

Răspunsul făgăduinței a început să se contureze într-o sâmbătă seara, când mă aflam la biserică împreună cu mama mea. La încheierea programului, într-o discuție cu pastorul, acesta mi-a propus să mă înscriu la noua specializare din cadrul Universității Adventus, Cernica – aceea de asistență medicală, în Școala Postliceală „Dr. Luca”. Recunosc că la auzirea acestei propuneri am fost reticentă, dar, ulterior, am simțit voia lui Dumnezeu prin anumiți oameni, care mi-au fost alături în decizia de a continua în această direcție. Așadar, am acceptat propunerea cu încredere în făgăduința lui Dumnezeu și astfel în câteva zile mă aflam la studii într-un mediu cu totul nou.

În cei trei ani de studii, Dumnezeu m-a ajutat să am parte nu doar de profesori buni, ci și de adevărați mentori, care ne-au învățat să tratăm atât trupul, cât și sufletul.

În această perioadă din viața mea, Dumnezeu a folosit școala, colegii, profesorii și întregul mediu pentru a mă ajuta să clădesc o relație mai apropiată cu El, să-L cunosc mai bine și să închei legământ cu El. Dumnezeu a contribuit la dezvoltarea mea spirituală, relațională și profesională, împlinindu-Și făgăduința în dreptul meu, binecuvântându-mă cu un viitor și cu o nădejde.

Chiar dacă de multe ori planurile noastre par irealizabile, haideți ca astăzi să-L ascultăm și să-L lăsăm să lucreze în viața noastră pe Cel care știe ce e mai bine pentru noi, și vom fi surprinși de gândurile pe care le are cu privire la noi!

autor: Loredana-Ionela Petrețchi

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO