Se răspândea tot mai mult vestea despre El, și oamenii se strângeau cu grămada ca să-L asculte și să fie vindecați de bolile lor. Iar El Se ducea în locuri pustii și Se ruga.
Luca 5:15,16

Ascultă ediția audio aici.

Ai simțit vreodată nevoia urgentă de a evada? Ești asaltat(ă) de liste interminabile cu lucruri ce ar trebui făcute și de un calendar necruțător? Versetele de azi îmi reamintesc că Însuși Isus tânjea după timpul petrecut în singurătate. Uau! Acest lucru îmi acordă permisiunea de a mă retrage pentru a-mi reîncărca propriile baterii fără a mă simți vinovată.

Rolul de părinte cere mult efort. Pretinde o porție serioasă din timpul și energia noastră. Aceste cerințe încep înainte de trezirea copiilor și continuă mult după ora lor de culcare. Isus înțelege aceste cerințe. Mulți oameni L-au asaltat atunci când au descoperit că El putea face minuni. Nu exista nicio limită în căile ingenioase pe care ei le născoceau pentru a-L putea atinge sau a-I atrage atenția (vezi Luca 5:18,19).

Isus a observat solicitarea uriașă la adresa timpului Său și știa că singurul mod în care îi putea face față era să petreacă timp alături de Dumnezeu pentru a Se odihni, a Se ruga și a-Și reîncărca bateriile. Nu era ceva egoist, era cel mai iubitor lucru pe care îl putea realiza pentru copiii Săi. Aceasta I-a oferit energia de care avea nevoie pentru a Se putea confrunta cu nenumăratele probleme. Propria ta nevoie de a petrece timp cu Dumnezeu nu este deloc ceva egoist.

Câteodată este nevoie să le spunem „nu” copiilor noștri pentru a putea petrece un timp de calitate cu Tatăl nostru ceresc. Este unul dintre cele mai iubitoare gesturi pe care le putem face ca părinți. Această devoțiune zilnică modelează, în același timp, viața copiilor noștri.

Sunt copiii tăi martori la timpul pe care îl petreci în rugăciune sau cu Biblia în mână? Observă ei faptul că reprezintă o prioritate în agenda ta zilnică? Această lecție este una dintre cele mai importante pe care le vor învăța vreodată și îi va ajuta să se mențină revigorați și odihniți, astfel încât să poată fi în stare să facă față provocărilor fiecărei zile.

Doamne, Te rog să mă ajuți să o las mai moale! Sunt însetat(ă) după izvoarele vieții care curg din belșug din Cuvântul Tău! Ajută-mă ca aceasta să rămână prioritatea mea de zi cu zi!

autor: Claudio și Pamela Consuegra

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO