Și Isus creștea în înțelepciune, în statură și era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor.
Luca 2:52

Ascultă ediția audio aici.

Adesea, auzim vorbindu-se despre anumite persoane că „au un caracter frumos” sau că „nu au caracter”. În condițiile în care caracterul reprezintă pașaportul nostru pentru cer, cum putem să ne dezvoltăm un caracter frumos?

La nivelul claselor primare, în cadrul Școlii „Speranța” din Macea, am implementat ca disciplină la alegerea școlii opționalul ,,Să creștem frumos!”, care este foarte apreciat de către elevi și părinți deopotrivă. În cadrul acestor ore de opțional urmărim să-i învățăm pe copii cum să-și cultive anumite trăsături de caracter frumoase, cum ar fi: ascultarea, bunătatea, blândețea, credincioșia, hărnicia etc.

Pe lângă activitățile practice, cântecele și povestirile frumoase pe care le pregătesc pentru a-i ajuta pe elevii mei să își dezvolte aceste trăsături de caracter, am grijă să-i fac să conștientizeze că alegerea este întotdeauna a lor. Ei aleg dacă vor fi ascultători, buni, credincioși… Bineînțeles că Isus este modelul nostru. El ne cheamă să avem caractere frumoase în viața de pe acest pământ, dar și să câștigăm alte suflete pentru Împărăția cerului.

De curând am auzit despre un băiat orfan de tată care a fost nevoit să se mute la oraș pentru a-și continua studiile. Înainte de a pleca de acasă, mama lui l-a rugat să-i promită că va face trei lucruri:

1. Să se roage în fiecare zi lui Dumnezeu.

2. Să ajute pe oricine poate ajuta.

3. Să spună întotdeauna adevărul.

Făcând aceste trei lucruri simple zi de zi și împlinind astfel promisiunea făcută mamei, acest băiat a fost apreciat de toți cei care l-au întâlnit.

E timpul să alegi să crești și tu în înțelepciune și în statură și să fii plăcut înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor.

Alege azi să fii amabil, credincios și drept! Alege să fii al lui Hristos în orice moment al vieții tale, și astfel vei fi gata să primești pașaportul pentru cer!

autor: Camelia Nicola

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO