Și cine știe dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăție?
Estera 4:14

Ascultă ediția audio aici.

  

Totul a început în liceu, când visul meu cel mai mare nu era să merg mai departe la o facultate de muzică, așa cum sperau toți, ci să urmez o facultate care să mă pregătească pentru a lucra cu copiii. Este ușor să-ți urmezi drumul atunci când știi ce îți dorești, dar când întâmpini și obstacole, înaintarea se face cu pași foarte mici. Primul an de învățământ urma să îl petrec făcând naveta, zilnic, la aproape 50 km distanță.

După primul an de activitate, în care totul a mers bine, Dumnezeu a ales să îmi pregătească un nou loc de muncă, unul deosebit, într-o școală creștină. Metodele de predare – învățare – evaluare într-o școală creștină sunt cu totul deosebite, deoarece în aceste instituții poți să Îl prezinți și să Îl mărturisești pe Dumnezeu fără a avea rețineri și poți să împletești frumos povestirile biblice cu temele pe care le predai. Misiunea noastră în aceste instituții creștine este aceea de a pregăti fiecare copil pentru Cer și pentru un viitor cât mai aproape de Dumnezeu. Prin exemplul Domnului Isus, noi, ca educatori, suntem responsabili pentru ceea ce implementăm în mintea și în inima fiecărui copil care ne trece pragul.

Cuvintele adresate Esterei, „cine știe dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăție”, răsună peste veacuri și mă pun pe gânduri. Cine știe dacă nu pentru aceste timpuri în care trăim am fost chemați să-I slujim Domnului într-o școală creștină.

Dacă vreodată vei avea de ales între o școală de stat și o școală creștină, nu uita că într-o școală creștină copilul tău poate avea ocazia unică de a-L cunoaște pe Isus. Dumnezeu te cheamă și pe tine la această minunată lucrare. Vrei să accepți chemarea Lui? Nu ezita, iar ceea ce urmează după ce accepți invitația Lui este de-a dreptul o binecuvântare.

autor: Paulina Melinda Bugariu

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO