El era în lume, și lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut.
Ioan 1:10

Ascultă ediția audio aici.

V-a fost frică de Duhul Sfânt? De câteva ori, El a venit cu influența Sa atotpătrunzătoare în școala de la Battle Creek și în școlile noastre din alte localități. L-ați recunoscut? I-ați acordat onoarea cuvenită unui mesager ceresc? Când vi s-a părut că Duhul se ocupa de tineri, ați spus: „Să lăsăm deocamdată lecțiile, pentru că este evident că avem printre noi un Oaspete ceresc. Să-I dăm slavă și onoare lui Dumnezeu“? V-ați plecat, împreună cu elevii voștri, capetele, cu inimi pocăite, în rugăciune, pentru a putea primi binecuvântarea pe care Domnul v-o oferea?

Însuși Marele Învățător era printre voi. Cum L-ați onorat? A fost El un străin pentru unele dintre cadrele didactice? Ați considerat necesar să trimiteți după cineva cu presupusă autoritate să vină și să Îl întâmpine sau să Îl respingă pe acest Trimis din cer? Deși nevăzut, El era prezent printre voi. Dar nu cumva s-a exprimat ideea că în școală timpul se cuvine dedicat învățării și că toate au timpul lor, ca și cum orele dedicate învățăturii obișnuite ar fi prea prețioase pentru a fi acordate lucrării Mesagerului ceresc?

Dacă L-ați respins sau L-ați limitat astfel pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, vă rog fierbinte să vă regretați fapta cât se poate de urgent. Dacă v-ați închis și v-ați ferecat ușa inimii pentru Duhul lui Dumnezeu, insist de voi să o descuiați și să vă rugați insistent: „Rămâi la mine!“ (…)

Dați-mi voie să vă spun ce știu eu despre acest Musafir ceresc. Duhul Sfânt plana deasupra elevilor în timpul orelor de clasă. Unele inimi însă au fost atât de reci și întunecate, încât nu I-au dorit prezența, și atunci lumina lui Dumnezeu s-a retras. Vizitatorul din cer ar fi putut ascuți înțelegerea, ar fi putut acorda înțelepciune și cunoaștere în toate domeniile învățăturii, care ar putea fi folosită spre slava lui Dumnezeu. El a venit să convingă de păcat și să înmoaie inimile întărite de lunga înstrăinare de Dumnezeu; a venit să dezvăluie marea iubire cu care Dumnezeu îi iubește pe acești tineri. (Sfaturi pentru părinți, educatori și elevi, pp. 363, 364)

Pot să-mi dau seama de prezența lui Isus atunci când El mă vizitează prin puterea Duhului Sfânt care locuiește în mine?

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO