Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia, M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită.
Luca 4:18

Ascultă ediția audio aici.

Galileenii care s-au întors de la sărbătoarea Paștelui au adus vești despre faptele minunate săvârșite de Isus. Cele spuse de conducătorii de la Ierusalim despre faptele Lui Îi deschideau calea în Galileea. Mulți deplângeau abuzurile de la Templu, lăcomia și aroganța preoților. Ei sperau că Omul acela care îi alungase pe conducători ar putea fi Eliberatorul căutat. Veștile sosite păreau să le confirme cele mai înalte așteptări. Se spunea că profetul Se declarase Mesia.

Dar locuitorii din Nazaret nu credeau în El. Din acest motiv n-a vizitat Isus Nazaretul în drumul Său spre Cana. Mântuitorul le-a spus ucenicilor că un profet nu este onorat în țara lui. Oamenii apreciază caracterul după capacitatea lor de apreciere. Cei cu vederi strâmte și lumești Îl judecau pe Hristos după nașterea Lui umilă, după îmbrăcămintea Lui simplă și după munca de toate zilele. Ei nu puteau să aprecieze puritatea spiritului Aceluia care nu avea nicio urmă de păcat.

Vestea despre revenirea lui Hristos la Cana s-a răspândit prin toată Galileea, dându-le speranță celor suferinzi și nenorociți. În Capernaum, veștile au ajuns la un nobil evreu, ofițer în slujba împăratului. Un fiu al acestui nobil avea o boală aparent incurabilă. Medicii îl sortiseră morții, dar, auzind de Isus, tatăl s-a hotărât să-I ceară ajutorul. Copilul era foarte slăbit și se temeau că nu va trăi până la întoarcerea lui, dar nobilul a considerat că trebuie să prezinte cazul personal. Spera ca rugămințile unui părinte să trezească mila Marelui Medic. (…)

La fel ca Iacov, a reușit. Mântuitorul nu poate pleca de lângă un suflet care se prinde de El cerând cu insistență ajutor în nevoia lui. „Du-te, i-a zis El, fiul tău trăiește.” Slujbașul împărătesc a plecat din prezența Mântuitorului cu o pace și o bucurie pe care nu le cunoscuse niciodată înainte. Nu numai că avea încredere că fiul lui se va face bine, dar, cu o încredere puternică, a fost convins că Hristos este Răscumpărătorul. (Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, pp. 196–199)

De ce mă lasă Isus câteodată în cuptorul încercărilor?

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO