Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.
Matei 11:28

Ascultă ediția audio aici.

Faceți din lucrarea lui Hristos exemplul vostru! El mergea permanent să facă binele – să-i hrănească pe cei flămânzi și să-i vindece pe cei bolnavi. Niciunul dintre cei care veneau la El să primească dragoste nu a fost dezamăgit. Comandantul curților cerești S-a întrupat și a locuit printre noi, iar viața Sa de trudă este un exemplu pentru lucrarea pe care o avem noi de făcut. Iubirea Sa tandră și plină de compasiune este o mustrare pentru egoismul și lipsa noastră de milă.

Hristos a stat de veghe la căpătâiul omenirii, îmbrăcat în haine omenești. Era atât de marcată de compătimire și dragoste atitudinea Sa, încât celor mai săraci nu le era teamă să vină la El. Era amabil cu toată lumea, ușor de abordat chiar și de cei mai de jos. Mergea din casă în casă, vindecând bolnavi, hrănind flămânzi, mângâind oameni îndoliați, liniștind oameni tulburați, aducându-le pace celor descurajați. (…) El era gata să Se umilească și să renunțe la Sine. Nu căuta să iasă în evidență. Era un slujitor la dispoziția tuturor. Mâncarea și băutura Sa erau să mângâie și să-i încurajeze pe alții, să le aducă bucurie celor triști și greu apăsați cu care venea zilnic în contact.

Hristos stă înaintea noastră ca un Om-model, Marele Misionar Medical – un exemplu pentru toți cei care aveau să vină după aceea. Iubirea Sa, curată și sfântă, îi binecuvânta pe toți care ajungeau în sfera Sa de influență. Caracterul Său era absolut perfect și fără nicio pată oricât de mică de păcat. El a venit ca o expresie a iubirii desăvârșite a lui Dumnezeu, nu să strivească, nu să judece și să condamne, ci să vindece toate caracterele slabe și pline de defecte, să-i salveze pe oameni din puterea lui Satana. El este Creatorul, Răscumpărătorul și Susținătorul umanității. El i-a invitat pe toți: „Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci Jugul Meu este bun și sarcina Mea este ușoară” (Matei 11:28-30).

Care este deci exemplul pe care să-l oferim omenirii? Noi trebuie să facem aceeași lucrare pe care a făcut-o în favoarea noastră Marele Misionar Medical. Trebuie să urmăm calea sacrificiului de sine pe care a umblat Hristos. (Welfare Ministry, pp. 53, 54)

Ce mă împiedică să iau jugul lui Hristos și să învăț de la El?

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO