Trăiască Domnul și binecuvântată să fie Stânca mea! Înălțat să fie Dumnezeu, Stânca mântuirii mele!
2 Samuel 22:47

Ascultă ediția audio aici.

Am citit scrisorile tale cu interes și compasiune. Aș dori să-ți spun că fiul tău are nevoie acum de un tată așa cum n-a mai avut nevoie până acum. El a greșit și tu știi acest lucru, iar el știe că tu știi. Cuvintele pe care i le-ai fi adresat fără nicio problemă când nu se făcea vinovat de nimic și care nu ar fi avut niciun rezultat negativ acum i s-ar părea o lipsă de bunătate și ar fi tăioase ca un cuțit. (…) Știu că părinții simt rușinea faptei greșite a unui copil care i-a dezonorat foarte tare, dar oare cel greșit rănește și îndurerează inima unui părinte pământesc mai mult decât rănim noi, ca niște copii ai lui Dumnezeu, inima Tatălui ceresc, care ne-a dăruit și continuă să ne dăruiască dragostea Sa, invitându-ne să ne întoarcem și să ne pocăim de păcatele noastre, ca să ne ierte?

Nu-ți retrage dragostea acum! El are nevoie de acea dragoste și empatie mai mult ca niciodată înainte. Când alții îl privesc cu răceală și interpretează în sensul cel mai rău greșelile băiatului tău, oare nu ar trebui ca tatăl și mama lui să se străduiască plini de duioșie și milă să îi îndrume pașii pe căi sigure? Nu cunosc caracterul păcatelor fiului tău, dar nu cred că greșesc spunând că, oricare ar fi caracterul lor, niciun comentariu rostit de buze omenești, nicio presiune din partea unor acțiuni umane ale celor care cred că fac dreptate nu trebuie să te determine să ai un comportament pe care fiul tău poate să-l interpreteze că te simți prea dezonorat și înjosit ca să-i mai acorzi vreodată încrederea și să-i ierți greșelile. Nimic să nu te facă să-ți pierzi speranța, nimic să nu te împiedice să manifești dragoste și duioșie față de cel greșit. Tocmai pentru că a greșit, el are nevoie de tine și vrea ca tatăl și mama lui să-l ajute să scape din capcana lui Satana. Cuprinde-l cu legăturile iubirii și ale credinței și adu-l la Răscumpărătorul cel milos, amintindu-i că există Cineva care este interesat de el, chiar mai presus de tine. (…)

Nu exprima descurajare și disperare. Exprimă curaj. Spune-i că poate să-și revină, că voi, ca tată și mamă, îl veți ajuta să primească ajutorul ceresc pentru a-și pune picioarele pe Stânca de neclintit, Hristos Isus, spre a găsi în Isus o susținere sigură și o putere care nu dă greș. (Îndrumarea copilului, pp. 266, 267)

De ce nu ar trebui să pun niciodată la îndoială harul și mila lui Dumnezeu?

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO