El I-a pus totul sub picioare și L-a dat căpetenie peste toate lucrurile bisericii.
Efeseni 1:22

Ascultă ediția audio aici.

Se lumina de ziuă deasupra Mării Galileei. Ucenicii, obosiți după o noapte de efort inutil, erau încă pe lac, în bărcile lor de pescuit. Isus venise să petreacă o oră de liniște lângă apă. Spera ca în zorii zilei să poată găsi puțină odihnă, departe de mulțimea care Îl urma zi de zi. Dar n-a trecut mult și oamenii au început să se adune în jurul Lui. Numărul lor a crescut cu repeziciune, fiind asaltat din toate părțile. Între timp, ucenicii sosiseră la țărm. Pentru a scăpa de îmbulzeala mulțimii, Isus a urcat în barca lui Petru și i-a spus să o îndepărteze puțin de mal. De aici, Isus putea să fie mai bine văzut și auzit de toți și a început să învețe mulțimea adunată la țărm.

Ce priveliște era aceasta pentru îngeri – mărețul lor Conducător stătea într-o barcă de pescari, legănată de valurile fără odihnă, predicând vestea bună a mântuirii mulțimii, care asculta îmbulzindu-se pe malul apei! El, Onoratul cerului,dezvăluia lucrurile mari ale Împărăției Sale în aer liber, unor oameni de rând. Dar nici n-ar fi putut găsi un loc mai potrivit pentru lucrarea Lui. Lacul, munții, câmpiile întinse, lumina soarelui care se revărsa pe pământ, toate îi furnizau mijloace de a-Și ilustra învățăturile și a le imprima în mintea ascultătorilor. Şi nicio lecție a lui Hristos nu a rămas fără rod. Fiecare mesaj de pe buzele Lui atingea o inimă ca un cuvânt al vieții veșnice.

Cu fiecare clipă se aduna pe țărm tot mai multă lume. Bătrâni sprijinindu-se în toiege, săteni vânjoși veniți de pe dealuri, pescari veniți de la munca lor pe lac, negustori și rabini, bogați și învățați, bătrâni și tineri, aducându-și bolnavii se îmbulzeau să asculte cuvintele Învățătorului divin. Profeții văzuseră dinainte scene de felul acesta și au scris: „Ţara lui Zabulon și țara lui Neftali, înspre mare, dincolo de Iordan, Galileea neamurilor: Norodul acesta, care zăcea în întuneric, a văzut o mare lumină; și peste cei ce zăceau în ținutul și în umbra morții a răsărit lumina.” (Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, pp. 244, 245)

În ce aspect al vieții mele am nevoie să aducă Isus pace chiar acum?

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO