Strângeți-vă comori în cer.
Matei 6:20

Ascultă ediția audio aici.

Orice ocazie de a ajuta un frate aflat în nevoie sau de a susține cauza lui Dumnezeu în răspândirea adevărului reprezintă o perlă pe care o poți trimite înaintea ta în banca cerului, ca să fie depozitată în siguranță. Dumnezeu te încearcă, te pune la probă. El ți-a dat binecuvântări cu mână generoasă și acum urmărește să vadă cum le folosești, să vadă dacă îi ajuți pe cei care au nevoie de ajutor, dacă ești conștient de valoarea sufletelor și dacă faci tot ce poți cu mijloacele încredințate de El. Fiecare astfel de ocazie folosită îți mărește comoara cerească. Dar iubirea de sine te-a făcut să preferi bogățiile pământești chiar cu prețul sacrificării cerului. (…) Este privilegiul tău să manifești o compasiune iubitoare și să-i binecuvântezi pe alții, dar ochii tăi sunt atât de orbiți de dumnezeul acestei lumi, încât nu poți să discerni prețioasa nestemată – binecuvântarea care vine din a face bine, din a fi bogat în fapte bune, din a fi darnic, gata să simți împreună cu alții, să-ți strângi pentru vremea viitoare drept comoară o bună temelie, ca să primești adevărata viață. (…)

Singura ta speranță este să-ți smerești inima înaintea lui Dumnezeu. „Și ce ar folosi unui om să câștige toată lumea, dacă și-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?” Te îndemn fierbinte: Nu-ți închide ochii în fața pericolului în care te afli! Nu fi orb față de interesele mai înalte ale propriului suflet, față de perspectiva binecuvântată și glorioasă a vieții aceleia mai bune! Cei care caută cu neliniște și plini de apăsare câștigul lumesc sunt orbi și nebuni. Ei se întorc de la comoara nemuritoare, nepieritoare, către această lume. Strălucirea și sclipirile acestei lumi le captivează simțurile și lucrurile veșnice nu mai sunt prețuite. Ei trudesc pentru ceea ce nu satură și își cheltuie banii pentru ceea ce nu este pâine, când Isus le oferă pace, speranță și binecuvântări infinite, în schimbul unei vieți de ascultare. Toate comorile pământului nu ar fi suficiente pentru a cumpăra aceste daruri prețioase. (…)

Lunga noapte de veghere, de trudă și de greutăți aproape a trecut. Hristos urmează să vină în curând. Pregătește-te! Îngerii lui Dumnezeu caută să-ți distragă atenția de la tine însuți și de la lucrurile pământești. Nu-i lăsa să lucreze în zadar! De credință ai nevoie, de o credință vie; de acea credință care acționează în dragoste și care purifică sufletul. Adu-ți aminte de Calvar și de sacrificiul extraordinar, infinit, care a fost făcut pentru om! Isus te invită acum să vii la El așa cum ești și să faci din El tăria ta și Prietenul tău veșnic. (Mărturii pentru biserică, vol. 3, pp. 249–251)

Folosesc eu resursele încredințate mie pentru a-i binecuvânta pe cei care sunt în nevoie?

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO