Ieși la drumuri și la garduri și, pe cei ce-i vei găsi, silește-i să intre, ca să mi se umple casa.
Luca 14:23

Ascultă ediția audio aici.

Aceia care, răspunzând la chemarea momentului, au intrat în slujba Maestrului ar fi bine să studieze metodele Lui de lucru. În timpul lucrării Sale pământești, Mântuitorul a profitat de ocaziile favorabile oferite de principalele căi de circulație ale vremii. Capernaumul era cetatea în care locuia între călătoriile pe care le făcea și a ajuns să fie cunoscut ca „cetatea Lui”. Această cetate era bine adaptată pentru a constitui centrul lucrării Mântuitorului. Situată pe drumul care ducea de la Damasc la Ierusalim și de aici în Egipt și până la Marea Mediterană, era un important nod de transport. Oameni din multe țări treceau prin cetate sau zăboveau un timp aici pentru odihnă, înainte de a-și relua călătoriile. Aici, Isus putea întâlni oameni de toate naționalitățile și de toate rangurile, bogați și importanți, dar și dintre cei săraci și umili, iar învățăturile Sale aveau să fie purtate în alte țări și în multe familii. (…)

În ziua de azi, când se călătorește mult, ocaziile de a veni în contact cu oameni din toate clasele sociale și de diferite naționalități sunt mult mai mari decât în timpul lui Israel. Arterele de transport s-au înmulțit de o mie de ori. Dumnezeu a pregătit calea în mod minunat. Tiparul, cu multiplele lui posibilități, ne stă la dispoziție. Bibliile și publicațiile în multe limbi, prezentând adevărul pentru acest timp, ne sunt la îndemână și pot fi duse într-un timp foarte scurt în orice parte a lumii.

Creștinii care locuiesc în marile centre de comerț și de transport beneficiază de oportunități deosebite. Credincioșii din aceste orașe pot lucra pentru Dumnezeu în vecinătatea casei lor.

În stațiunile balneoclimaterice de renume mondial și în centrele cu trafic turistic, aglomerate de miile de oameni care caută sănătate și plăcere, trebuie trimiși predicatori și colportori capabili să atragă atenția mulțimilor. Acești lucrători să profite de ocazia pe care o au de a prezenta mesajul pentru timpul prezent și să țină întâlniri ori de câte ori au posibilitatea. Să fie atenți să profite de ocaziile de a le vorbi oamenilor. Însoțit de puterea Duhului Sfânt (…), Cuvântul lui Dumnezeu trebuie prezentat clar și cu putere, astfel încât aceia care au urechi de auzit să poată auzi adevărul. (Mărturii pentru biserică, vol. 9, pp. 121, 122)

Cum poate Duhul Sfânt să mă facă în stare să lucrez asemenea lui Isus?

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO