Ferice de oricine se teme de Domnul și umblă pe căile Lui!
Psalmii 128:1

Ascultă ediția audio aici.

Dacă a existat vreodată un popor care să aibă nevoie de o constantă și progresivă iluminare din ceruri, atunci acela este poporul care, în această perioadă plină de pericole, a fost chemat de Dumnezeu să fie depozitarul Legii Sale celei sfinte și să reprezinte caracterul Său în fața lumii. Cei cărora le-a încredințat o misiune atât de sacră trebuie să fie spirituali, înnobilați și plini de viață datorită adevărurilor pe care susțin că le cred.

Domnul Se ocupă acum de poporul Său care crede adevărul prezent. Scopul Lui este ca rezultatele să fie foarte bune și, în timp ce în providența Lui acționează în vederea acestui scop, Domnul îi spune poporului Său: „Mergi înainte!” Este adevărat, calea nu este încă deschisă, însă când cei din poporul Său vor acționa cu credință și curaj, Dumnezeu le va netezi calea sub ochii lor. Sunt întotdeauna unii care se plâng, precum vechiul Israel, și pun greutățile pe care le întâmpină pe seama acelora pe care Dumnezeu i-a ridicat în mod special pentru înaintarea cauzei Sale. Ei nu văd că Dumnezeu îi pune la probă, aducându-i în strâmtorări din care nu pot vedea eliberare decât cu ajutorul Său.

Sunt perioade când viața creștinului pare asaltată de pericole, iar datoria pare greu de îndeplinit. Imaginația vede în față ruina iminentă, iar în spate robia sau moartea. Cu toate acestea, glasul lui Dumnezeu rostește clar, mai presus de toate descurajările: „Mergeți înainte!” Ar trebui să dăm curs acestei porunci, oricare ar fi urmarea, chiar dacă ochii noștri nu pot pătrunde întunericul și chiar dacă la picioare simțim valuri reci.

Într-o viață împărțită, cu jumătăți de măsură, veți găsi îndoială și întuneric. Nu vă puteți bucura nici de mângâierea religiei, nici de pacea pe care o dă lumea. Nu vă așezați pe scaunul facil al lui Satana de implicare minimă, ci ridicați-vă și țintiți standardul înalt pe care avem privilegiul de a-l atinge! Este un binecuvântat privilegiu să renunțăm la tot pentru Hristos. Nu priviți la viețile altora pentru a le imita și a nu progresa! Aveți un singur model adevărat, ireproșabil. Numai pe Isus Îl putem urma în siguranță. (Sfaturi pentru biserică, pp. 345, 346)

Câte din dubiile mele sunt rezultatul neimplicării mele totale în cauza lui Dumnezeu? Ce asigurări pierd dacă nu reușesc să merg înainte împreună cu Hristos?

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO