Isus le-a văzut credința și a zis slăbănogului: „Îndrăznește, fiule! Păcatele îți sunt iertate!”
Matei 9:2

Astăzi sunt mii de oameni care suferă de boli fizice și care, ca și paraliticul, ar dori să audă cuvintele: „Păcatele îți sunt iertate.” Povara păcatului, cu neliniștea și cu dorințele lui neîmplinite, stă la baza bolilor lor. Ei nu-și pot găsi alinarea câtă vreme nu vin la Vindecătorul sufletului. Pacea pe care numai El o poate oferi va da putere minții și sănătate corpului.

Isus a venit „să nimicească lucrările Diavolului”. „În El era viața” și El spune: „Am venit ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug.” El este „duh dătător de viață” (1 Ioan 3:8; Ioan 1:4; 10:10; 1 Corinteni 15:45). Are și acum aceeași putere dătătoare de viață ca și atunci când vindeca bolnavii pe pământ și pronunța iertarea pentru păcătoși. (…)

Efectul vindecării paraliticului asupra oamenilor a fost de parcă cerul s-ar fi deschis și ar fi dezvăluit beneficiile unei lumi mai bune. Când omul vindecat a trecut prin mulțime, binecuvântându-L pe Dumnezeu la fiecare pas și purtându-și povara ca și când ar fi fost ușoară ca un fulg, oamenii s-au dat înapoi ca să-i facă loc și, cu fețe uimite, se uitau la el cu ochii mari, șoptindu-și unii altora: „Azi am văzut lucruri nemaipomenite.”

Fariseii erau muți de uimire și copleșiți de înfrângere. Văzuseră că acolo nu era ocazia ca invidia lor să aprindă mulțimea. Minunea săvârșită asupra omului pe care ei îl lăsaseră pradă mâniei lui Dumnezeu îi impresionase pe oameni atât de mult, încât pentru un timp i-au uitat pe rabini. Ei au văzut că Hristos are puterea pe care ei I-o atribuiau numai lui Dumnezeu. Pe de altă parte, demnitatea purtării Lui amabile era într-un contrast izbitor cu purtarea lor îngâmfată. Ei erau dezorientați și umiliți, recunoscând, dar nemărturisind, că în fața lor e o ființă superioară. Cu cât era mai puternică dovada că Isus avea putere pe pământ să ierte păcatele, cu atât mai mult ei se afundau în necredință. Din casa lui Petru, unde îl văzuseră pe paralitic vindecat prin cuvântul Domnului, au plecat să născocească noi planuri pentru a-L aduce la tăcere pe Fiul lui Dumnezeu. (Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, pp. 270, 271)

Cum mă simt eu când Isus face ceva miraculos pentru altcineva, nu pentru mine?

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO