Acum, sloboade în pace pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău. Căci au văzut ochii mei mântuirea Ta. Luca 2:29,30

Ascultă ediția audio aici.

Lucrurile spirituale se judecă spiritual. În Templu, Fiul lui Dumnezeu era consacrat lucrării pe care venise s-o îndeplinească. Preotul privea la El ca la oricare alt copil. Dar, cu toate că el n-a văzut și n-a simțit nimic neobișnuit, faptul că Dumnezeu Îl dădea lumii pe Fiul Său a fost totuși conștientizat. Această ocazie n-a trecut fără ca Hristos să fie recunoscut într-o anumită măsură. „Și iată că, în Ierusalim, era un om numit Simeon. Omul acesta ducea o viață sfântă și era cu frica lui Dumnezeu. El aștepta mângâierea lui Israel și Duhul Sfânt era peste el. Duhul Sfânt îl înștiințase că nu va muri înainte ca să vadă pe Hristosul Domnului.”

Când a intrat în Templu, Simeon a văzut doi soți prezentându-i preotului pe primul lor născut. După aspect se vedea că sunt săraci, dar Simeon a înțeles îndemnurile Duhului Sfânt și a fost profund convins că Pruncul înfățișat Domnului era Mângâierea lui Israel, Acela pe care dorea din toată inima să-L vadă. Spre uimirea preotului, Simeon arăta ca un om căzut în extaz. Copilul a fost înapoiat Mariei, iar Simeon L-a luat în brațe și L-a prezentat lui Dumnezeu, în timp ce în sufletul lui a pătruns o bucurie pe care nu o mai simțise niciodată. Ridicând Salvatorul copil spre cer, Simeon a spus: „Acum, sloboade în pace pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău. Căci au văzut ochii mei mântuirea Ta, pe care ai pregătit-o să fie înaintea tuturor popoarelor, lumina care să lumineze neamurile, și slava poporului Tău Israel.”

Duhul profeției era asupra acestui om al lui Dumnezeu și, în timp ce Iosif și Maria stăteau lângă el, minunându-se de cuvintele lui, Simeon i-a binecuvântat și i-a zis Mariei: „Iată, Copilul acesta este rânduit spre prăbușirea și ridicarea multora în Israel și să fie un semn care va stârni împotrivire. Chiar sufletul tău va fi străpuns de o sabie, ca să se descopere gândurile multor inimi.” – Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, p. 55

Gândesc mai departe

Simeon își dorea cu ardoare să-L vadă pe Mesia care avea să ridice păcatul lumii. Eu ce îmi doresc cu ardoare să îmi arate Dumnezeu în acest moment al vieții mele?

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO