Noaptea, Pavel a avut o vedenie: un om din Macedonia stătea în picioare și i-a făcut următoarea rugăminte: „Treci în Macedonia și ajută-ne!” Faptele apostolilor 16:9

Ascultă ediția audio aici.

Dumnezeu le cere celor care cunosc adevărul să depună un efort personal. El le adresează familiilor creștine apelul de a merge în comunitățile care se află în întuneric și păcat, de a merge în străinătate, ca să se familiarizeze cu o nouă categorie socială și să lucreze cu înțelepciune și perseverență pentru cauza Învățătorului. Pentru a răspunde la acest apel, trebuie manifestat sacrificiul de sine.

În timp ce mulți așteaptă ca toate obstacolele să fie îndepărtate, în lume sunt suflete care mor fără speranță și fără Dumnezeu. Mulți, foarte mulți, de dragul avantajelor pământești, de dragul acumulării cunoștințelor în domenii științifice, se aventurează în zone pline de boli contagioase și în țări în care cred că vor putea obține avantaje materiale. Dar unde sunt cei care s-ar muta împreună cu familia lor în regiuni ce au nevoie de lumina adevărului, ca exemplul lor să aibă o influență asupra celor care îi vor considera reprezentanții lui Hristos?

Strigătul macedoneanului se face auzit din fiecare colț al lumii, iar oamenii spun: „Treci… și ajută-ne”, dar de ce nu dă nimeni un răspuns hotărât? Mii de persoane ar trebui să se simtă constrânse de Duhul lui Hristos să urmeze exemplul Celui care Și-a dat viața pentru viața lumii. De ce refuzați să depuneți eforturi ferme și să faceți sacrificii pentru a le oferi învățătură celor care nu cunosc adevărul pentru această perioadă din istorie? Marele Misionar a venit în lumea noastră și a mers înaintea noastră ca să ne arate modul în care ar trebui să lucrăm. Nimeni nu poate trasa un drum exact pentru cei care vor să fie martorii lui Hristos.

Cei care au mijloace financiare sunt responsabili de două ori mai mult, întrucât aceste mijloace le-au fost încredințate de Dumnezeu, iar ei trebuie să se simtă responsabili pentru înaintarea lucrării lui Dumnezeu în diversele ei ramuri. Faptul că adevărul îi leagă pe oameni de tronul lui Dumnezeu cu legăturile lui de aur ar trebui să îi inspire să lucreze cu toată energia primită de la Dumnezeu, să investească bunurile Domnului lor în zone îndepărtate, propagând cunoștința despre Hristos departe, „printre neamuri”. – Sfaturi pentru administrarea creștină a vieții, pp. 55, 56

Gândesc mai departe

Ce mă împiedică să fiu misionar în locul în care mă aflu, dacă nu pot călători peste hotare pentru cauza lui Dumnezeu?

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO