„Fugiți de curvie! Orice alt păcat pe care-l face omul este un păcat săvârșit afară din trup, dar cine curvește păcătuiește împotriva trupului său.” (1 Corinteni 6:18)

Ascultă ediția audio aici.

Într-o discuție purtată în urmă cu niște ani cu un profesor venerabil care mi-a predat în copilărie, acesta, vizibil deranjat de subiect, m-a rugat să îi explic ce este internetul. Am încercat să scot în evidență toate beneficiile internetului, însă totul a fost în zadar. Singura imagine din mintea lui pe acest subiect era a unor copii de școală primară (!) și generală pe care i-a surprins urmărind niște filmulețe mai puțin „ortodoxe”. Așa ceva era de neconceput pentru el. Chiar dacă ne străduim mereu să-i scoatem în evidență partea bună, internetul rămâne, poate, cea mai eficientă armă a Diavolului în ce privește anihilarea influenței Duhului Sfânt în mintea generațiilor noi. Și asta cu atât mai mult, cu cât vine la pachet cu asigurarea accesului liber la ceea ce ar fi trebuit să rămână ascuns. Sexualitatea a fost dezbrăcată de rușinea și bunul-simț care o învăluiau odinioară și apoi împopoțonată în culorile cele mai vii și mai atractive pentru mintea naivă, neantrenată și vulcanică a copiilor și tinerilor. „Unii copii încep să-și ațâțe patimile animalice încă din pruncie; și, cu trecerea anilor, pe măsură ce se dezvoltă, li se dezvoltă și patimile senzuale, crescând în putere odată cu ei” (SA, p. 180). Creștinul bun va spune că în familia lui nu se poate întâmpla așa ceva. Rămâi uluit însă când un tânăr crescut în biserică îți spune fără menajamente că practică onanismul – probabil nici nu știe de Onan și faptele lui mizerabile! Senzualitatea scăpată de sub control duce la consecințe greu de închipuit. Odată ce Satana a semănat acest păcat în inima cuiva, mai e doar un pas până la distrugere.

Generația nouă strigă surd după ajutor, chiar dacă nu conștientizează nevoia de ajutor și nici urmările cumplite ale lipsei acestuia. Nu trece indiferent pe lângă cei care se luptă din greu cu acest virus! Implică-te și ajută!

Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință!

Provocare:

Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

Adrian Dorgo
Conferința Transilvania de Nord

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO