„Au întors la Faraon pe Moise și Aaron. «Duceți-vă», le-a zis el, «și slujiți Domnului Dumnezeului vostru. Care și cine sunt cei ce vor merge?» Moise a răspuns: «Vom merge cu copiii și cu bătrânii noștri, cu fiii și fiicele noastre.»” (Exodul 10:8,9)

Ascultă ediția audio aici.

Dacă este ceva sublim în tot actul exodului, atunci aceasta este poziția lui Moise în fața lui Faraon. De fiecare dată, Moise rămâne intransigent și nu negociază nimic. Pentru Moise nu există slujire față de Dumnezeu fără prezența întregii familii. Oricât de greu ar fi momentul prezent, viitorul nu poate să fie conceput fără generația celor tineri.

Putem crede că ne mântuim atunci când investim în credința noastră, dar, dacă nu ai pe cineva care să preia mai departe buchetul de petale spirituale, ce rost mai poate avea efortul tău? Biblia nu ne prezintă un Dumnezeu blocat în perimetrul unei singure generații. El este Dumnezeul celor mari și Dumnezeul celor mici, al celor prezenți și al celor ce vor fi. Din acest motiv, Moise știe că poate scrie corect pagina de mâine numai dacă astăzi nu negociază viitorul generației tinere.

Gândește-te la cei care au încercat să ducă mai departe versiunea crudă a vederilor lui Faraon! Adu-ți aminte de cuvintele lui Hitler, înscrise pe unul din cuptoarele de la Auschwitz: „Vreau să ridic o generație de tineri fără conștiință, poruncitori, necruțători și cruzi”! Ne despart aproximativ optzeci de ani de la acest episod. Ateismul a înflorit și faraonii moderni își revendică generația tânără.

Știi că copiii sunt darul suprem pe care un părinte I-l poate oferi lui Dumnezeu? Credința și aroma încrederii în Dumnezeu sunt cel mai bine resimțite când dăruim generației tinere convingerile noastre neclintite și poziția noastră fermă pentru viața lor.

Nu uita că astăzi poți revendica prin rugăciune de la Dumnezeu puterea fermității! Cere-I să-ți descopere gândurile tale compromise! Pune-te pe genunchi și cere-I biruință asupra lor! Generația de mâine se clădește prin generația de astăzi. Tu poți fi azi un arhitect al celor ce Îi vor sluji mâine lui Dumnezeu.

Provocare:

Ia-ți timp să te ocupi de viața spirituală a copiilor sau a nepoților tăi! Ajută-i să Îl cunoască pe Isus în mod personal!

Doru Parașcineț
Conferința Transilvania de Nord

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO