„Doamne, cine va locui în cortul Tău? Cine va locui pe muntele Tău cel sfânt? Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu și spune adevărul din inimă.” (Psalmii 15:1,2)

Ascultă ediția audio aici.

Minciuna și înșelăciunea sunt acceptate cu foarte mare ușurință în societatea în care trăim. Par foarte normale. Dar ce are de spus Dumnezeu despre acest aspect?

Apocalipsa afirmă despre ultima generație de credincioși că „în gura lor nu s-a găsit minciună” (Apocalipsa 14:5), iar cei ce nu vor intra în cetatea sfântă sunt cei care trăiesc în minciună (Apocalipsa 21:27). Isus ne-a asigurat că doar adevărul ne poate face liberi, pe când cei ce fug de el sunt fiii Celui Rău, care este „mincinos și tatăl minciunii” (Ioan 8:32,44). Tocmai de aceea imperativul Scripturii este: „Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură” (Efeseni 4:29).

Minciuna ne dă o senzație falsă de putere și control. Ne putem imagina că am rezolvat cu succes o anumită situație, dar percepția noastră este iluzorie. Minciuna este ca porumbul pentru floricele: boabele micuțe stau cuminți la locul lor, dar când temperatura înaltă le-a încălzit suficient de mult, ele cresc și cresc tot mai mult. Când „căldura” vieții noastre de toate zilele este ridicată, uneori mințim. Dar la fel ca acele boabe de porumb, minciunile cresc și cresc până când vor ajunge în final de necontrolat.

„Cei care mărturisesc adevărul ar trebui să țină stindardul sus și să îi determine și pe alții să se ridice la înălțimea lui. Am văzut că unii vor trebui să meargă singuri pe calea îngustă. […] Nu le oferiți nicio ocazie să aducă vreun reproș cauzei lui Hristos; dar nu renunțați niciodată la adevăr pentru a fi pe placul cuiva. Fiți hotărâți, fiți fermi, fiți bine întemeiați, nu vă lăsați mintea să șovăie!” (2SG, p. 266).

Roagă-te pentru biserica zilelor noastre, pentru ca, într-o lume murdară, vorbele noastre să fie drepte și pline de cinste!

Provocare:

Spune-I Domnului adevărul despre tine, golește-ți inima în fața Lui și întoarce pe față fiecare gând necinstit, fiecare vorbă neadevărată, fiecare trăire „pe dos”! Spune-I adevărul în față!

Loredana Simion
Conferința Oltenia

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO