„Slujiți-vă unii altora în dragoste.” (Galateni 5:13)

Ascultă ediția audio aici.

După un Sabat încărcat din luna mai a anului 2011, stăteam pe înserat împreună cu un vechi prieten și discutam despre genealogiile noastre. Amândoi fiind din aceeași localitate și având rădăcini adventiste mai vechi de o sută de ani, căutam să analizăm cum și-au păstrat atașamentul pentru Hristos generațiile care s-au succedat. La un moment dat, prietenul meu, povestindu-mi despre traiectoria spirituală a spiței lui de neam, ajunge la un nume în dreptul căruia rostește o expresie pe care nici până astăzi nu am putut să mi-o scot din minte: „Este membru, dar săracul n-a ajuns să slujească!”

E posibil să fii membru în biserică și să nu înțelegi dimensiunea și binecuvântarea slujirii? Ce înseamnă slujirea în biserică? Oare această slujire poate fi opțională? Atunci când Domnul Isus Și-a început lucrarea publică, a căutat să formeze un grup de ucenici care să înțeleagă nevoia și binecuvântarea slujirii, astfel încât viața lor să fie transformată pe deplin.

Dacă astăzi facem parte din biserica lui Hristos, înțelegem noi că planul lui Dumnezeu are trei direcții necesare pentru o spiritualitate de succes la nivel personal? Avem nevoie de o relație de ucenicie personală cu Hristos, o relație de slujire în biserica Sa și o misiune permanentă de a vesti Evanghelia. Aceste trei dimensiuni sunt interconectate și devin o binecuvântare pentru cei care le trăiesc.

Te-aș ruga să analizezi slujirea ta în biserica lui Hristos. Trecutul nu mai poate fi schimbat, însă viitorul poate fi construit! Să ne gândim la viața personală, dar să privim și la copii și tineri, căutând să înțelegem ce pot deveni aceștia prin harul lui Hristos! Ei au mare nevoie să descopere și să înțeleagă bucuria slujirii în biserică.

Roagă-te ca fiecare copil și tânăr să își găsească locul în biserica locală și în societate ca slujitor!

Provocare:

Gândește-te și fă un plan concret prin care să ajuți un copil sau un tânăr să descopere bucuria slujirii în Sabat în biserica ta!

Natanael Jigău
Conferința Banat

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO