„Cine-și face, lui își face. Cine-și dă, lui își dă”


„Soacră-sa, Naomi, i-a zis: «Fiica mea, aș vrea să-ți dau un loc de odihnă, ca să fii fericită.»” (Rut 3:1)

Ascultă ediția audio aici.

Unii cercetători spun că o soacră precum Naomi se naște o dată la 1 600 de ani, deoarece e singurul raport biblic despre o asemenea persoană.

O soacră care devine mamă și o noră care devine fiică. Acesta a fost și este planul lui Dumnezeu când doi tineri se căsătoresc și două familii se încuscresc. Cum de s-a realizat această legătură între două femei diferite ca vârstă, cultură și concepții religioase?

Se pot nota multe răspunsuri care se găsesc în această narațiune. Unul însă iese în evidență: aplicarea principiului biblic „tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel” (Matei 7:12).

Rut nu o părăsește pe soacra ei deoarece știe că are nevoie de ajutor: este în vârstă, e singură, are de călătorit și nu mai este sigură că va intra în posesia moștenirii pe care o abandonase. Ajunse acasă, în Israel, Rut își ia statutul nu prea plăcut de slujnică și aduce hrană în casă pentru soacra ei, relatându-i zilnic, cu bucurie, unde a fost, ce a făcut și cum a ocrotit-o Dumnezeu. De partea cealaltă, soacra se roagă și face planuri ca fiica ei să fie fericită și să aibă o familie, un loc de odihnă. Când urmărești fericirea celui de lângă tine, ea se răsfrânge în torente bogate și asupra ta.

Roagă-L astăzi pe Dumnezeu să te ajute să fii altruist(ă)! O va face cu bucurie, dezinteresat. Atunci te vei putea bucura de atmosfera Cerului aici, pe Pământ, și vei primi ca bonus simțământul înalt al bucuriei că ai făcut pe cineva fericit. Iar la revenirea lui Hristos te vei întâlni cu Rut și cu Naomi.

Provocare:

Gândește-te astăzi la lucrul acesta și pune-l în practică! Fă un lucru dezinteresat pentru cineva! Nu te aștepta să primești nimic în schimb! Este un principiu divin greu de aplicat în societatea postmodernistă, în care binele propriu este scopul suprem al omului.

Dragoș Apostol
Conferința Moldova

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO