„Doamne, Tu ești Dumnezeul meu; pe Tine Te voi înălța! Laud Numele Tău, căci ai făcut lucruri minunate; planurile Tale făcute mai dinainte s-au împlinit cu credincioșie.” (Isaia 25:1)

Ascultă ediția audio aici.

În anul 1907, Conferința Generală a decis pentru prima dată să organizeze un consiliu în afara Statelor Unite. Această întâlnire a avut loc la sanatoriul de la Gland, în Elveția. Un punct important pe agenda acestei întâlniri a fost preocuparea pentru viitorul tinerilor din biserică și pentru pregătirea lor în vederea slujirii. Au avut loc discuții constructive, la finalul cărora a fost adoptată următoarea rezoluție: „Pentru ca lucrarea să progreseze și mulți lucrători să fie instruiți, va fi creat un nou departament ce va fi cunoscut sub numele de Departamentul de tineret al Conferinței Generale.” Profesorul Milton Kern, un promotor neobosit al lucrării cu tinerii, a fost desemnat ca director al noului departament.

În același an, președintele Conferinței Generale, A. G. Daniels, a convocat prima convenție de tineret în Vermont, Ohio. Peste o sută de delegați au participat la această convenție, reprezentând nouă uniuni. Pentru prima dată în istoria Bisericii Adventiste, tinerii care au participat la acea convenție au simțit că sunt o parte integrantă a unei organizații mondiale și că pot face mult mai mult pentru biserica lor.

Unul dintre vorbitori s-a adresat participanților cu următoarele cuvinte: „Aceasta este cea mai interesantă întâlnire la care am participat vreodată! Am așteptat atât de mult momentul în care frații din conducere vor lăsa deoparte alte poveri și responsabilități și vor hotărî un timp special pentru a discuta despre această importantă lucrare: lucrarea cu tinerii.” Era Luther Warren, băiatul care în urmă cu douăzeci și opt de ani pusese, împreună cu prietenul său Harry Fenner, bazele primei societăți adventiste a misionarilor voluntari. Acum visul lor devenea realitate.

Ce frumos este să nu renunți niciodată la visul de a-L sluji pe Dumnezeu!

Roagă-te pentru toți tinerii din biserica ta care visează să-I slujească lui Dumnezeu! Roagă-te ca visul lui Dumnezeu pentru ei să se împlinească!

Provocare:

Cu siguranță există în biserica ta tineri care visează să facă ceva pentru Dumnezeu. Gândește-te la unul dintre ei pe care să-l ajuți să-și îndeplinească visul!

Dorin Cristea
Conferința Moldova

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO