„Căci am fost flămând și Mi-ați dat de mâncat; Mi-a fost sete și Mi-ați dat de băut; am fost străin și M-ați primit; am fost gol și M-ați îmbrăcat; am fost bolnav și ați venit să Mă vedeți; am fost în temniță și ați venit pe la Mine.” (Matei 25:35,36)

Ascultă ediția audio aici.

Din când în când, mă gândesc la propria mea înmormântare. Nu mă gândesc la ea într-un sens morbid. Din când în când, mă întreb ce aș vrea să se spună, așa că vă las discursul acesta.

Dacă vreunul din voi o să fie prezent când o să-mi vină ceasul, să știți că nu vreau o înmormântare lungă. Și dacă alegeți pe cineva să rostească necrologul, spuneți-i să nu vorbească prea mult! Spuneți-i să nu menționeze că am un Premiu Nobel pentru Pace – acesta nu este important! Spuneți-i să nu menționeze că am trei sute sau patru sute de alte premii – acestea nu sunt importante! […]

Mi-ar plăcea ca, în acea zi, cineva să spună că Martin Luther King Jr. a încercat să își dea viața în folosul altora. Mi-ar plăcea ca, în acea zi, cineva să spună că Martin Luther King Jr. a încercat să iubească pe cineva.

[…] Vreau ca în ziua aceea să puteți spune că am încercat să-i hrănesc pe cei flămânzi. Vreau ca în ziua aceea să puteți spune că în viața mea am încercat să-i îmbrac pe cei fără haine. Vreau ca în ziua aceea să puteți spune că în viața mea am încercat să-i vizitez pe cei închiși. […]

Dacă vreți, da, spuneți că am fost un militant pentru dreptate! Spuneți că am fost un militant pentru pace! Spuneți că am fost un militant pentru neprihănire! Și toate celelalte lucruri superficiale nu vor mai conta.

Nu voi avea bani pe care să îi las în urmă. Dar vreau să las în urmă o viață plinăde dedicare. Aceasta este tot ce vreau să spun.

Dacă pot un om s-ajut atât cât trăiesc,
Dacă pot cu vorba mea să-l înveselesc,
Dacă pot pe drumul drept să-l statornicesc,
Atunci viața mea nu va fi în zadar”

(Martin Luther King Jr., „The Drum Major Instinct”, predică ținută la 4 februarie 1968 în Biserica Baptistă Ebenezer din Atlanta, disponibilă la: https://kinginstitute.stanford.edu/king-papers/documents/drummajor-instinct-sermon-delivered-ebenezer-baptist-church).

Roagă-te pentru tinerii dedicați!

Provocare:

Nu trăi degeaba! Slujește!

Ionuț Pop-Coman
Conferința Transilvania de Nord

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO