„Mulțumesc lui Dumnezeu, căruia Îi slujesc cu un cuget curat, din moși-strămoși, că neîntrerupt te pomenesc în rugăciunile mele, zi și noapte.” (2 Timotei 1:3)

Ascultă ediția audio aici.

Dacă citești aceste rânduri, cu siguranță o faci pentru clipele tale de meditație și rugăciune. Ești în căutarea ferestrei deschise din cer. Aștepți să poți strecura măcar o privire spre Dumnezeu. Chiar dacă, de cele mai multe ori, nu o spunem deschis, inima își are așteptările ei. Legitime și profunde. Ne e dor să primim asigurarea protecției divine.

Din copilăria mea, momentele spirituale de neuitat ale căminului i se datorează mamei. Zilnic, dimineața și seara, îngenuncheată în rugă, nu uita să pomenească numele copiilor ei. O făcea cu încredere. Uneori, suspinele legănau cuvintele, dându-le rezonanță pasională deplină. Ea, mama, credea fără menajamente în promisiunea Tatălui din ceruri. Neîntrerupt, pe genunchi, în fiecare zi pentru noi.

De la ea am învățat pasiunea și credința. Puterea de a te ruga consecvent pentru viața copiilor. Atitudinea ei însă nu a fost o noutate. Pavel a menționat obiceiul lui de a se ruga pentru tânărul Timotei. Cu siguranță, Timotei a primit destule sfaturi și resurse pentru formarea sa. Dar, dintre toate realizările lui Pavel, rugăciunea neîntreruptă a omogenizat dezvoltarea lui. Prezența adultului în viața tinerilor este sensibilă. Există un grad de alergie față de „invazia” adulților în relieful tinerilor.

Rugăciunea nu doar ajută, ci favorizează intrarea lui Dumnezeu în viața tinerilor. Gândește-te că poți deschide un episod nou în rugăciunea ta zilnică: să înveți cuvântul „neîntrerupt”! Cere-I lui Dumnezeu să scoată din obiceiul tău sincopele!

Refuză să începi ceva și apoi să abandonezi acțiunea! Propune-ți să lupți pentru rugăciunea continuă pentru copiii tăi și tinerii bisericii!

Când te vei ruga, nu uita că totul începe cu inima ta! Prima persoană care are nevoie de reajustare ești tu și sunt eu. Dacă vrem să-i ajutăm pe cei tineri, să începem să ne rugăm și pentru noi. Să reușim să nu mai întrerupem rugăciunea pentru „ei”.

Provocare:

Roagă-te astăzi pentru cei ce se ocupă de Școala de Sabat pentru copii! Întreabă-i dacă le poți fi de ajutor cu ceva în slujirea lor!

Doru Parașcineț
Conferința Transilvania de Nord

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO