„Să te binecuvânteze Domnul din Sion, să vezi fericirea Ierusalimului în toate zilele vieții tale și să vezi pe copiii copiilor tăi! Pacea să fie peste Israel!” (Psalmii 128:5,6)

Ascultă ediția audio aici.

Se povestește că, într-un regat îndepărtat, un rege a dat un ospăț cu ocazia nunții fiului său. Oricine era bine-venit, cu condiția să prezinte un cadou care să nu se învechească niciodată și care să le amintească mereu tinerilor soți de iubirea regelui.

Primii au venit nobilii și intelectualii, având cadouri prețioase: tablouri, statui de marmură, haine scumpe, cărți îmbrăcate în piele… Invitații și-au etalat cadourile, explicând tâlcul lor. Unii erau poftiți la masă, în vreme ce alții erau respinși.

Spre final, în fața tronului a apărut și o bunică adusă de spate.

— Iubite rege, am ceva din ce am moștenit și eu de la bunica mea: o mână de plămădeală dulce de cozonac. Dacă prințul și prințesa vor binevoi să frământe cu mâinile lor, măcar o dată pe săptămână, câțiva cozonaci, vor avea pentru totdeauna ceva dulce care să le amintească de dragostea Domniei Voastre.

Ochii regelui s-au umplut de lacrimi. Bătrâna a fost așezată în capul mesei și i s-a promis împlinirea oricărei dorințe.

— Preaiubite rege, tot ce îmi doresc este să fie liniște în țară și să le pot coace cozonaci nepoților mei până în ziua în care voi închide ochii.

Să nu vă lăsați înșelați de aparențe! În urmă cu treizeci sau patruzeci de ani, bunica aceasta era o femeie puternică și râdea în fața bolii. Dacă regele i-ar fi făgăduit îndeplinirea oricărei dorințe atunci, răspunsul ei ar fi fost probabil altul. Însă bunica a înțeles între timp esențialul.

Dumnezeu e dulce și bun. Frământați-L astăzi cu mâinile voastre, și veți lăsa astfel copiilor voștri drept moștenire plămădeala dulce a iubirii Lui!

Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu!

Provocare:

Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

Maria Zeiler
Conferința Banat

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO