Paşte mieluşeii şi oiţele mele!


„«Da, Doamne», I-a răspuns Petru, «știi că Te iubesc.» Isus i-a zis: «Paște mielușeii Mei.»” (Ioan 21:15)

Ascultă ediția audio aici.

Într-o dimineață răcoroasă, Petru vâslea fără tragere de inimă către micul port din Capernaum. Era dezamăgit pentru că îi făcuse pe prietenii lui să piardă noaptea fără niciun folos, dar, mai mult decât atât, era dezamăgit de el însuși. Plânsul amar din seara trădării nu-i alinase durerea sufletească.

Însă Isus a intervenit încă o dată în viața lui, transformând eșecul său într-o „pescuire minunată”. Mai mult decât atât, Isus l-a transformat pe Petru într-un experimentat „pescar de oameni”.

„Simone, fiul lui Iona, Mă iubești?”, l-a întrebat Isus de trei ori. Apoi, ca răspuns la declarațiile lui de iubire, Isus i-a transmis marea însărcinare: „Paște mielușeii, paște oițele și apoi paște oile Mele!” Cu siguranță că ordinea de mai sus nu este întâmplătoare. Orice păstor știe că mielușeii și oițele au nevoie de mai multă atenție și îngrijire.

Ca și Petru, Îl iubim din toată inima pe Domnul nostru. Ca și el, avem aceeași chemare: să-i păstorim pe copiii și pe tinerii bisericii până când ajung maturi din punct de vedere spiritual.

Acest lucru este ilustrat foarte bine de un proverb african: „E nevoie de un sat pentru a crește un copil.” Satele africane sunt niște așezări mici. Deși fiecare familie are propria colibă, sătenii fac multe lucruri împreună (agricultură, vânătoare, meșteșuguri) și îi implică pe copii în toate aceste activități. Într-un fel, bisericile noastre seamănă cu aceste sate.

Dincolo de lucrarea extraordinară a instructorilor și a liderilor dedicați (Școala de Sabat, Licurici, Exploratori, Companioni, Tineri etc.), toți ceilalți (pastori, prezbiteri, diaconi, dirijori, dar și fiecare membru) pot face minuni ca educatori, mentori și modele pentru copiii și tinerii bisericii. Indiferent care este rolul nostru în biserică, Mântuitorul ne cheamă pe fiecare: „Paște mielușeii Mei, paște oițele Mele, paște oile Mele!”

Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale!

Provocare:

Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

Cristian Modan
Conferința Muntenia

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO