Formează-i pe copii pentru cer!


„Păstoriți turma lui Dumnezeu […] făcându-vă pilde turmei.” (1 Petru 5:2,3)

Ascultă ediția audio aici.

Când unul dintre copiii noștri era în clasa a treia, a venit într-o zi de la școală folosind niște cuvinte urâte. Am stat de vorbă cu el și mi-a spus că a auzit-o pe o colegă vorbind astfel. I-am explicat, pe măsura înțelegerii lui, că noi suntem ambasadori ai Cerului și trebuie să îi învățăm pe cei din jurul nostru limbajul ceresc. A doua zi, copilul nostru a venit fericit de la școală, povestind că, în pauză, a vorbit cu colegii și i-a învățat câteva expresii frumoase de adresare, iar aceștia au promis că le vor folosi acasă. „Educația consecventă, credincioasă, din cămin constituie cea mai bună pregătire pe care o pot primi copiii pentru școala vieții” (CA, p. 155).

Într-una dintre comunitățile din Câmpina am avut o experiență impresionantă, când, împreună cu sora coordonatoare a Școlii de Sabat pentru copii, am organizat o evanghelizare inedită. Considerând că toți copiii bisericii sunt, în același timp, copiii noștri, am demarat o sesiune specială de studiu a cărții Tragedia veacurilor pe înțelesul copiilor. După terminarea serviciului divin, cu bunăvoința unor mămici inimoase care pregăteau voluntar platouri cu bucate delicioase, luam cu toții masa (erau peste douăzeci de copii). Apoi urmau jocuri biblice și învățarea unor cântece. Un părinte invitat prezenta rezumatul studiului respectiv, urmat de întrebări din partea copiilor. În Sabatul următor, le dădeam teste-grilă, pentru verificarea și fixarea ideilor principale, precum și a textelor biblice indicate pentru memorat. A durat mult această sesiune de evanghelizare pentru copii, dar ei o doreau și așteptau cu plăcere întâlnirile. Sperăm ca roadele acestei lucrări să dăinuie până în veșnicii, spre slava lui Dumnezeu.

Dragi părinți și slujbași ai bisericii, noi suntem chemați să ne implicăm în lucrarea de evanghelizare în primul rând a copiilor și a tinerilor noștri. Viața noastră sfințită este cel mai puternic argument evanghelistic și, astfel, copiii și toți cei din jur vor simți că prin noi se întâlnesc cu Isus.

Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor!

Provocare:

Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

Magdalena Toma
Conferința Muntenia

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO