„Și eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac; și anume Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște, dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi și va fi în voi.” (Ioan 14:16,17)

Ascultă ediția audio aici.

După cutremurul din Japonia din 11 martie 2011, în mediul on-line a circulat următoarea relatare: salvatorii au ajuns la o casă unde, printre crăpăturile zidului în ruine, au văzut trupul unei femei. Cu greu șeful echipei a ajuns să atingă cu mâna corpul și, simțind că este rece, și-a luat echipa și au plecat să caute supraviețuitori în alte case. Dar faptul că i s-a părut că femeia stătea în genunchi l-a frământat toată ziua. Spre seară, s-a întors cu toată echipa și, căutând să recupereze cadavrul, au găsit un copil care dormea, protejat de corpul femeii. Copilul avea în mâna lui un telefon cu următorul text pe ecran: „Dacă supraviețuiești, trebuie să îți amintești că te iubesc. Mama.” Telefonul a trecut din mână în mână și toți cei care l-au citit au început să plângă.

Domnul Hristos a coborât pe pământ și a murit pe cruce pentru a ne salva din marile ruine ale cutremurului generat de păcat. El a plătit cu viața Lui prețul pentru iertarea și mântuirea noastră. „Când Hristos a trecut prin porțile cerului, El a fost întronat în mijlocul adorării îngerilor. De îndată ce această ceremonie s-a încheiat, Duhul Sfânt a coborât asupra ucenicilor în torente bogate, și Hristos a fost cu adevărat proslăvit, chiar cu slava pe care o avusese la Tatăl din veșnicie. Revărsarea Duhului Sfânt din Ziua Cincizecimii a fost comunicarea din partea Cerului că întronarea Mântuitorului a avut loc. Potrivit făgăduinței Sale, El a trimis din ceruri Duhul Sfânt asupra urmașilor Săi, ca un semn că El a primit, ca Preot și Împărat, toată puterea în cer și pe pământ și că El era Cel Uns peste poporul Său” (FA, p. 30).

El era cu ei pentru a-i proteja, a-i binecuvânta și a le da izbândă în misiunea de a face ucenici.

Doamne, transformă-ne Tu astfel încât cei din jur să vadă că ești cu noi!

Provocare:

Identifică modul în care Isus, prin puterea Duhului Sfânt, te ajută să faci ucenici!

Carol Băndean Potocian
Conferința Transilvania de Nord

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO