„Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh.” (Matei 28:19)

Ascultă ediția audio aici.

În societatea contemporană, superspecializarea profesională adâncește diviziunea muncii, astfel încât avem specialiști cu studii superioare și doctorale în aproape toate domeniile. În acest cadru, formarea de ucenici pare a fi responsabilitatea unor megaprofesori. Așa că pentru multe profesii se parcurg ani de școală și se dau diplome, dar nu întotdeauna acestea garantează excelența. Acest mecanism se răsfrânge și asupra vieții noastre spirituale și asupra familiei. Unii dintre oameni se așteaptă ca pastorul sau, mai nou, un supervorbitor cu mulți abonați pe conturile on-line să îi „sfințească pe deplin” atât pe ei, cât mai ales pe copiii lor.

Te invit astăzi să meditezi la câteva gânduri spuse de profetul lui Dumnezeu pentru biserica Sa din timpul acesta:

„Membrii familiei să manifeste bunătate și iubire duioasă. Cuvintele rostite și faptele săvârșite să fie în conformitate cu principiile creștine. În felul acesta, căminul poate să fie o școală în care sunt pregătiți lucrători pentru Hristos” (ÎC, p. 359).

„Noi trebuie să fim canale consacrate, prin care viața cerească să le fie transmisă și altora. Duhul Sfânt trebuie să însuflețească și să pătrundă întreaga biserică, legând inimile laolaltă. […] Asupra noastră este așezată o responsabilitate sfântă. Ne-a fost încredințată misiunea: «Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului» (Matei 28:19,20). Voi sunteți consacrați lucrării de a face cunoscută Evanghelia mântuirii. Desăvârșirea Cerului urmează să fie puterea voastră” (9M, p. 21).

Doamne, învață-mă și ajută azi ca rodul meu să fie ucenici pentru tine!

Provocare:

Identifică în viața părinților sau a bunicilor tăi o experiență în care ai văzut că și-au îndeplinit misiunea de a pregăti lucrători, ucenici pentru Hristos în propriul cămin!

Carol Băndean Potocian
Conferința Transilvania de Nord

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO