„Cine este chemat la o slujbă să se țină de slujba lui. Cine învață pe alții să se țină de învățătură. Cine îmbărbătează pe alții să se țină de îmbărbătare. Cine dă să dea cu inimă largă. Cine cârmuiește să cârmuiască cu râvnă. Cine face milostenie s-o facă cu bucurie.” (Romani 12:7,8)

Ascultă ediția audio aici.

Astăzi, majoritatea lucrurilor sunt la un click distanță de noi. Avem acces rapid la aproape orice. Și totuși, prea puține lucruri ne mai plac și ne mai atrag până la implicare.

Acest lucru se întâmplă și pe plan spiritual și în viața de biserică. Ne plictisim repede! Cărțile religioase ni se par neatrăgătoare! Serviciile de închinare ne lasă reci, mai bine stăm acasă! Cât despre a ne implica în slujire… nici vorbă! Să fie de mirare că bisericile sunt tot mai goale?

E drept că și acasă ne plictisim, așa că, dacă prindem ocazia, pentru a ne simți bine, suntem gata să alergăm după senzațional. Avem agenda plină de evenimente, concerte, botezuri, inaugurări de biserici… Acolo unde se întâmplă ceva, hop și noi, pentru că am devenit mari consumatori de spectacol religios. E foarte frumos să vezi bisericile pline până la refuz la aceste evenimente, dar în Sabatele următoare, la programele obișnuite, abia dacă mai ai pe cine chema la amvon pentru o rugăciune!

Trebuie să ne întrebăm sincer: Eu cu ce mă implic în viața bisericii? Cu ce contribui? Sunt doar un consumator și atât? Mă pricep la a-i critica dur pe cei care mai fac câte ceva prin biserică, dar eu nu mă implic cu nimic în slujire?

Mai există o problemă, a cărei seriozitate poate că nu o percepem acum. Copiii noștri ne calcă pe urme, vor deveni asemenea nouă. Să nu uităm că suntem exemple pentru tinerii și copiii bisericii. Îi formăm ca ucenici activi sau ca spectatori plictisiți? Ce îi învățăm cu privire la contribuția pe care trebuie să o aibă în bisericile locale?

Domnul Hristos te-a chemat să fii ucenic, nu spectator. Așadar, IMPLICĂ-TE! Cântă un cântec, recită o poezie, roagă-te, predică, slujește ca diacon! Fă ceva, orice! Dacă toți ne vom implica după darul primit, se va schimba pulsul în biserici, va fi viață.

Doamne, dă-ne inimi slujitoare de ucenici activi!

Provocare:

Fă-ți un test de descoperire a darurilor spirituale și, pe baza rezultatelor obținute, implică-te în slujire!

Ciprian Tăutan
Conferința Banat

 


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO