„Pentru copilul acesta mă rugam, și Domnul a ascultat rugăciunea pe care I-o făceam.” (1 Samuel 1:27)

Ascultă ediția audio aici.

În relația cu noi, oamenii, Dumnezeu Se prezintă pe Sine ca părinte. El este tată (Maleahi 1:6; Matei 6:9) și mamă (Isaia 66:13; Matei 23:37), un părinte ideal. Dragostea lui Dumnezeu ca părinte al nostru nu poate fi egalată de nimic.

Tot astfel, dragostea noastră de părinți ar trebui să facă totul pentru copiii noștri. Acest tot înseamnă printre altele să-i porți în rugăciune ca părinte înaintea Părintelui ceresc. Cum să te rogi și ce să te rogi când vine vorba de rugăciunea pentru copii?

Este potrivit ca, atunci când vii înaintea Lui pentru copilul tău, să te rogi specific, să-I spui Domnului lucruri concrete. De exemplu: „Doamne, Te rog, ajută-mi copilul să nu o mai jignească pe sora lui mai mică, să nu-i mai spună: «Urâto!»”

Un alt lucru important este să unești rugăciunea cu acțiunea, ca semn al credinței tale în intervenția lui Dumnezeu. Dacă te rogi pentru copilul tău ca el să fie mai atent la curățenie, atunci ajută-l, apreciază-i strădaniile, puneți-vă ținte specifice în acest sens! Nu te da bătut, fii perseverent în rugăciune!

Crede câtă vreme trăiești, trăiește cu credința că minunea se poate întâmpla!

Pentru ce să ne rugăm? Să ne însușim câteva perspective inspirate:

‒ „Părinții să mediteze și să se roage cu stăruință pentru înțelepciune și pentru ajutorul divin de care au nevoie pentru a-i educa pe copiii lor, ca să dezvolte un caracter pe care Dumnezeu îl va aproba” (ÎC, p. 135; sublinierea noastră, R. S.).

‒ „Să nu fiți mulțumiți niciodată să-i creșteți pe copii despărțiți de Hristos. […] Strigați către Dumnezeu zi și noapte. Rugați-vă și lucrați pentru mântuirea copiilor voștri” (Ibidem, p. 558; sublinierea noastră, R. S.).

Copiii au un loc special pe lista de rugăciune a părinților, a membrilor și a slujbașilor bisericii. Rugăciunea e ținta zilei de astăzi. Roagă-te pentru copiii tăi, pentru prietenii copiilor tăi și pentru copiii bisericii!

Doamne, Îți mulțumesc pentru copiii din familia mea și din biserica mea! Ajută-mă să prețuiesc acest dar și să îi port mereu în rugăciune către Tine!

Provocare:

Roagă-te astăzi pentru copiii din familia ta și din biserica ta! Îi știi pe toți pe nume? Amintește fiecare nume înaintea lui Dumnezeu! Propune-ți ca măcar o dată pe săptămână să te rogi pentru fiecare în parte!

Romică Sîrbu
Uniunea de Conferințe

 


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO