„Căci la Tine este izvorul vieții; prin lumina Ta vedem lumina.” (Psalmii 36:9)


 


Ascultă ediția audio aici.


 
Într-o călătorie cu familia, străbătând o zonă muntoasă, ne-am propus un joc: cine se apropia cel mai mult (în estimarea pe care o făcea lungimii tunelului pe care îl traversam) de lungimea reală a acestuia. Îți imaginezi încântarea copiilor când ei erau cei care ghiceau cel mai bine lungimea. Entuziasmul era cu atât mai mare când observau primele semne de lumină, apoi ieșirea din tunel.

Întotdeauna în viața spirituală căutăm lumina. Trăim un timp în care internetul oferă multe oportunități, avem la dispoziție articole și videoclipuri bogate, predici la un click distanță, televiziuni creștine, cărți în bibliotecă, dar, te întreb acum, cât de luminos este drumul tău?

Un lucru e sigur, palpabil – lumina de la capătul tunelului, Sfânta Scriptură, singurul far în întuneric, care îți luminează atât de clar și de puternic drumul spre cer.

Tânărul călugăr augustin Martin era în căutarea luminii, a păcii sufletești. Superiorul său, dr. Johann von Staupitz, cunoscându-i zbuciumul sufletesc, i-a dat tot felul de sfaturi. Unul dintre acestea era legat de citirea Bibliei. Martin Luther nu doar a citit-o, ci chiar a memorat Noul Testament în limba latină. Încă se simțea în întuneric. Între timp a fost numit preot, dar nici activitățile strict legate de această slujbă nu l-au ajutat. Nici pelerinajul de patru săptămâni la Roma, „Orașul etern”, înaintea căruia s-a aruncat cu venerație la pământ și a strigat: „Fii salutată, Romă sfântă!”, nu i-a fost de folos. Abia atunci când a înțeles esența adevăratei relații cu Isus Hristos a putut să exclame plin de bucurie: „Mi s-a părut că mă născusem din nou pe deplin și că pătrundeam pe uși deschise în Paradis. Toată Biblia avea pentru mine o altă față” (Martin H. Kobialka, Revoluție la Vatican, Zappy’s, Câmpina, 2003, p. 14).

Ca să vedem lumina, avem nevoie de adevărata Lumină. „Prin lumina Ta vedem lumina”, prin Cuvântul Tău avem drumul deschis.

Doamne, celor care stau în întuneric, tineri și vârstnici, Te rugăm să le arăți lumina Ta!

Provocare:

Deschide-I azi lui Dumnezeu și lasă-te purtat de lumina Sa!
 


Geo Mogheri
Conferința Transilvania de Sud


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO