„După aceea, voi turna Duhul Meu peste orice făptură; fiii și fiicele voastre vor proroci, bătrânii voștri vor visa visuri și tinerii voștri vor avea vedenii.” (Ioel 2:28)

Ascultă ediția audio aici.

Diferențele majore dintre generații sunt accentuate de resursele pe care le are fiecare dintre noi: pe de o parte, tineri entuziaști, plini de energie, dornici de a experimenta și de a realiza multe, pe de altă parte, bătrâni cu experiențe de viață profunde, cu tact și înțelepciune. În general, punctele tari ale unei generații reprezintă vulnerabilitățile celeilalte generații. Mai exact, tinerilor entuziaști și idealiști le lipsesc experiența de viață, înțelepciunea și viziunea profundă asupra punctelor esențiale. Bătrânilor noștri înțelepți și trecuți prin viață le lipsesc în general entuziasmul, gândirea idealistă și obiceiul de a visa cu ochii deschiși.

În biserica noastră, nu este greu să ne poziționăm într-una din tabere: fie să privim cu neîncredere spre ziua de mâine, sceptici la ceea ce pot face generațiile viitoare și cu pronosticuri sumbre, fie să ne încruntăm spre trecut, acuzând înaintașii noștri de toate lipsurile de azi. Locurile în care tensiunile dintre generații sunt vizibile reclamă o singură mare lipsă: Duhul Sfânt. Echilibrul promis de Dumnezeu pentru timpul din urmă este revărsarea Duhului Său, care are darul de a armoniza generații și de a completa lipsuri. Surprinzător și sfidând așteptările, revărsarea Duhului Sfânt nu le aduce tinerilor mai multă visare idealistă și bătrânilor mai multă înțelepciune și viziune, ci, ținând cont de vulnerabilitățile fiecărei generații, le va aduce tinerilor lumină, direcție și viziune, iar bătrânilor o perspectivă luminoasă asupra viitorului, sub forma unor visuri trăite, poate, chiar și cu ochii deschiși. O familie peste care Duhul Sfânt este revărsat are parte de armonie și înțelegere, de colaborare și împreună-simțire, de înțelepciune și entuziasm, de visuri și de viziuni.

Doamne, avem nevoie de tineri și avem nevoie de bătrâni! Binecuvântează deopotrivă generațiile din biserica noastră și unește-le în același spirit!

Provocare:

Când te-ai rugat ultima dată pentru Duhul Sfânt? Cere-I astăzi să te ajute să-i vezi pe ceilalți prin ochi binecuvântați!

Felix Mușat
Conferința Muntenia


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO