Îndemn pe Evodia și îndemn pe Sintichia să fie cu un gând în Domnul. (Filipeni 4:2)

Mustrarea poate avea ca motivație corecția morală.

Biserica din Filipi era în tensiune datorită conflictului, devenit public, dintre două surori. Acesta a stricat unitatea și iubirea, amenințând dezvoltarea comunității și lucrarea de câștigare de suflete. Din acest motiv, apostolii au fost nevoiți să le împace pe cele două surori.

Doresc să amintesc trei cuvinte: iertare, uitare, iubire.

Iertarea desăvârșită pentru un om împăciuitor este asociată cu umilință și cerere de iertare. Se ridică însă întrebarea: Cine să înceapă? Am vizitat o familie pentru a media împăcarea celor doi soți. Ambii au spus: Eu nu sunt supărat, sunt gata să iert, dar celălalt să își ceară iertare.

Într-o situație asemănătoare, Isus a spus: „Dacă vreunul din acești micuți îți face ceva rău, este datoria ta să cauți vindecarea. Nu aștepta să facă el primul pas spre împăcare.” (Viața lui Iisus, p. 373)

„Și, când stați în picioare de vă rugați, să iertați orice aveți împotriva cuiva, pentru ca și Tatăl vostru care este în ceruri să vă ierte greșelile voastre.” (Marcu 11:25)

Uitarea trebuie să fie desăvârșită. Auzim deseori: Iert, dar nu pot să uit. Ce s-ar întâmpla dacă și Isus ar spune așa?

„Care Dumnezeu este ca Tine, care ierți nelegiuirea și treci cu vederea păcatele rămășiței moștenirii Tale? …Va călca în picioare nelegiuirile noastre și va arunca în fundul mării toate păcatele noastre.” (Mica 7:18-19)

Să aruncăm greșelile altora la spate. Lipsa uitării este o povară ce ne împiedică în înaintare.

Iubirea este un factor-cheie în rezolvarea problemelor, și chiar în deschiderea comorilor cerești.

Păcatele noastre nu pot fi plătite în mod omenesc. Isus a adus jertfa Sa pentru toate păcatele. Singurul răspuns la această iubire dumnezeiască este iubirea pe care o dăruiesc eu. Dacă sunt născut din nou, se va vedea în viața mea că Îl iubesc pe Dumnezeu și pe aproapele meu.

„Să nu datorați nimănui nimic, decât să vă iubiți unii pe alții” (Romani 13:8)

Gyéresi Marta, Conferința Transilvania de Sud

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO