A chemat pe unul din robi şi a început să-l întrebe ce este. Robul acela i-a răspuns: „Fratele tău a venit înapoi şi tatăl tău a tăiat viţelul cel îngrăşat, pentru că l-a găsit iarăşi sănătos şi bine.” (Luca 15:26-27)

Nimic deosebit în descrierea biblică a unui rob care participă la lucrul familiei şi execută tot ce i se porunceşte. Nu-i ştim numele. Nu se spune nicăieri nimic despre el. Un simplu rob, care este chemat, întrebat şi răspunde.

Tocmai aici este partea care-l caracterizează. Sosirea fiului celui tânăr a fost repede făcută cunoscută celor de acasă. Aceştia au văzut bucuria stăpânului la întoarcerea fiului său. Ba mai mult, au participat la tăierea viţelului și la aranjarea mesei, de fapt la organizarea întregii festivităţi de bucurie. Ei înşişi erau bucuroşi de acest eveniment. Aşa era robul pe care l-a chemat fiul cel mare la sosirea lui acasă de la câmp. Întrebat, bucuros, spune cele întâmplate. A fost doar un răspuns, o mărturisire care a stârnit mânia fiului celui mare, pentru că se simțea nedreptăţit în mândria şi egoismul său.

Relatarea despre robul acesta atrage atenţia la modul în care suntem cuprinşi în lucrarea de salvare a omenirii. Ne considerăm slujitori în casa stăpânului nostru. Unii copii ai credinţei au plecat de acasă şi au revenit. Sunt alţii care nu au fost cu noi şi vin ca acasă. Robul din pildă era implicat în bucuria stăpânului său. Şi mărturisea corect cele întâmplate.

Suntem chemaţi să facem cunoscută bucuria stăpânului pentru orice copil rătăcit care se întoarce acasă.

„În timp ce păcătosul este încă departe de casa Tatălui, cheltuindu-şi averea într-o ţară străină, inima Tatălui se topeşte de dor după el; şi orice dorinţă de întoarcere la Dumnezeu trezită în suflet nu este decât chemarea plină de căldură a Duhului Său, îmbiind, rugând şi atrăgând pe fiul rătăcitor spre inima iubitoare a Tatălui.” (Calea către Hristos, p. 54)

Datoria robului lui Dumnezeu de azi este să transmită această bucurie a chemării lui Isus tuturor celor pierduţi. Astăzi va fi o nouă ocazie. Bucură-te alături de Isus şi spune acest lucru şi celor din jur.

Isuse, învaţă-ne să spunem despre bucuria Cerului tuturor celor pierduţi care doresc să Te găsească!

Suciu Iosif, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO