„Vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-L voi trimite.” Ioan 16:7

V-aţi simţit vreodată ca un obiect? Am auzit oameni zicând: „Nu mă simt ca o persoană; parcă aş fi un lucru.” De câte ori nu ne referim noi la Duhul Sfânt ca la un obiect? Indiferent de teologia noastră, ori dacă credem sau nu că Duhul Sfânt este o persoană, noi vorbim despre El ca şi când nu ar fi o persoană. Noi trebuie să ne dăm seama mai des atunci când Îl numim, că El este o persoană. Trebuie să ne gândim la Duhul Sfânt ca fiind o persoană pur şi simplu. Duhul Sfânt este o persoană.

Sunt unii care cred că Duhul Sfânt este spiritul lui Dumnezeu sau al lui Hristos şi nu cu adevărat o a treia persoană a dumnezeirii. El este considerat a fi în primul rând o influenţă şi nu o persoană reală, o entitate separată. Dar Biblia ne învaţă că Duhul Sfânt este o persoană separată. Luca 3:21-22 este unul din textele care vorbesc despre acest subiect când se descrie coborirea Duhului Sfânt asupra lui Isus în forma unui corp. Matei 28:19 arată Duhul Sfânt ca Fiind o persoană separată. Ioan 14:16 aminteşte cererea lui Isus ca Tatăl să trimită un alt Mângâietor în afară de El însuşi. Ioan 16:7 ne spune că Duhul Sfânt nu a putut veni până după înălţarea la cer a lui Isus. Iar Luca, în Fapte 2:33, numeşte Duhul Sfânt „făgăduinţa” primită de la Tatăl.

Ioan 14:26 ne spune că lucrarea Duhului este de a ne aduce aminte de învăţătura lui Isus. Ioan 15:26 spune că Duhul Sfânt mărturiseşte despre Isus. Romani 8:9 descrie locuirea Duhului în noi. Fapte 16:7 ne spune despre faptul că Duhul conduce. Ioan 16:13 ne aminteşte că Duhul ne conduce la adevăr. Deasemenea, în Ioan 16:14 ni se spune că Duhul Îl proslăveşte pe Isus.

Dacă veţi studia aceste referinţe şi altele asemănătoare, veţi descoperi că sunt indicate trei persoane distincte ale Dumnezeirii. Veţi vedea că Duhul Sfânt este o persoană separată, că El este una cu Tatăl şi cu Isus, şi că Lui I s-a dat o lucrare specială pe acest pământ, şi anume de a ne conduce la Dumnezeu şi de a lucra în vieţile noastre. Trebuie să fim mulţumitori pentru Persoana care este Duhul Sfânt, care ne iubeşte şi caută să ne aducă mântuirea.

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO